Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Gel de seviş kolaysa

Gel de seviş kolaysa
 

Kriz önüne gelene vurur işte böyle


Dünyayı sarsan mali kriz ve yansımaları sonrasında elden ele gezen bazı logolar var ki, derdimize derman olmasa da gülümsetiyor. Ve dünlerde hiç birimizin lügatinde olmayan bu olgu sadece aile içi ilişkileri, dostlukları, arkadaşlıkları değil yatakları da vuruyor.

Nasıl vurmasın ki…

Dün insanların bir işi vardı bu gün yok. Dün yarına güvenle bakabiliyorlardı, bugün bakamıyorlar. Kredi borçları birikmiş, elektrik su borçları birikmiş, dersane taksitleri birikmiş, herkes sineğin kanadından yağ çıkartmakla meşgul. Tıpkı logoların yaratıcıları gibi... Ve hiç kimse, değil önünü, burnunun ucunu bile göremiyor, yarın ne olacağını bilemiyor. Tedirgin.

Üstelik birçok insan var ki iş için çoluğunu, çocuğunu yaşadığı ortamı bırakmış kilometrelerce ötede yaşam savaşı veriyor. Ekmek Hanya’da da olsa, Konya’ da... gidip, çalışıp, bir şekilde evinin çoluğunun çocuğunun rızkını çıkarmak zorunda.

Böylelikle dün muhannete muhtaç olmayan, tenezzül etmeyen, el açmayan birçok insan, bugün işsizlik maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Çalışıyor ama mutlu değil. Hak etmediği bir maaşı alıyormuşçasına huzursuz. Kaldı ki onlar yine şanslı olanlar. Bir de yeterli çalışma süresi olmadığı veya sigortasız çalıştırıldıkları için bu haktan yararlanamayanlar var.

Kendi sektörümden küçük bir örnek vermem gerekirse... Yıllardır çalıştığım firmalar var(dı)... Bunlar yıl boyu manşet reklam çalıştığım firmalar, şirketlerdi... Şimdilerde bırakın manşet reklam vermeyi, 50 Tl’ yi bile ödemekte zorlanıyorlar. Birçoğunun çeki yazılmış, iflasın eşiğinde.

Eeee bu durumda değil dokunmak, sevişmek, evine bile gitmek istemiyor çoğu insan. Ve sonrasında böylesine logolara bakıp bakıp vay be ne günlerdi deyip gülümseyebiliyor insan ancak. O da çalınmış, küçük bir an sadece...

Ve kar ve yağmur ve çamur ve soğuk ve parasızlık işsizlik dinlemiyor.

İnsanlar giyinmek, insanlar ısınmak, insanlar barınmak, insanlar temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda bir biçimde.

Sevişmeden yatılabiliyor belki ama aç yatılmıyor.

Bize de...

Gel de seviş bakalım o kadar kolaysa demek kalıyor.

İşte o logolardan bazıları...

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..