Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Genç Kızlar Kadınlar dikkat!!!

Genç Kızlar Kadınlar dikkat!!!
 

Yıllar önceydi. Yeğenim üniversiteye başlarken ona dedim ki;" konuşup arkadaş olduğun kişilere dikkat et. Herkesle arkadaş olma. Özellikle erkeklere selam dahi verirken dikkat et. Onlar senin bir tebessümünü, selamını bile, -bu kızın bana ilgisi var beni seviyor- diye yorumlayabilirler. Kendi kendilerine, içten içe sana kara sevda besleyebilirler. Sen durumu farkedip ondan uzaklaştığında da bunu gurur meselesi yapıp-artık neden bana ters davranıyor- diye kin besleyip intikam peşine düşebilirler".

Bunu söyledim. Bilerek ve çok önemseyerek. Çünkü, Ege üniversitesinde hatırlarsınız belki, bir genç yıllar önce psipokatça ruh hali yüzünden aslında onu sadece okul arkadaşı olarak gören bir genç kızı, bile bile saatlerce rehin almış ve sonra maalesef, gözünü kırpmadan öldürmüştü.

Aynı şekilde kendim de, sadece bir okul arkadaşı olarak gördüğüm nadiren  ve safiyane, insaniyet çerçevesinde konuştuğum bazı sınıf  arkadaşlarımın esasen, içten içe bana aşık olduklarını öğrenivermiştim. Onlarınki olağan ve asla rahatsız etmeyecek boyutta bir sevgiydi ve ben bu sevgiyi hissettiğim anda mesafe koyduğumda -çok şükür- bir problem yaşamamıştım. Ancak, günümüzde, çok çeşitli kültür ve anlayışta, farklı ruh hallerinde insanlarla dolu çevremiz.

Kadınlar genç kızlar. Sözüm sizlere.

Çok fazla göç alınan büyük şehirlerin ortamı, kozmopolit ülke şartları var.Bin türlü hayat tarzı farklı kişilikler, normal kız-erkek arkadaşlığının ne olduğunu bilemeyen erkekler var. Memleketinde bir genç kızla normal sohbet bile yapamayacak katı kurallara alışkın gençler, üniversiteyi kazanınca birden, çok bakımlı, çok hoş genç kızların arasına düşüveriyor. Bu kızlar güleryüzlü, rahat. Karşısındakini sadece sınıf arkadaşı olarak görüyor, onunla gülerek selamlaşıyor, ders notları veriyor, onun hatırını soruyor. Bu tavır  farklı kültürden, katı ailelerden, köylerden gelen gençlere çok değişik anlamlar ifade ediyor ve kafalarında "bu kızın bana ilgisi var beni seviyor" diye düşünebiliyorlar. Bu sevda kafalarında fikri sabit , hastalıklı hale geliyor ve genç  kız onu sevgili değil arkadaş olarak gördüğünü ifade ettiğinde de, maalesef, bunu kabullenemeyerek, psikopatça saldırılarda bulunuyor, hatta cinayet işleyebiliyorlar.

Aynı şekilde hem genç kızlar hem kadınlar, internette tanıştıkları, ya da sokakta tanıdıkları, kendilerine yalan yanlış parlak sözler söyleyen erkeklere inanabiliyor, onlarla beraberliğe başlıyor. Ancak, o şahsın bambaşka olumsuz bir kişiliği olduğunu, şiddete meyilli yapılarını, ya da evli olduğunu anladıklarında, "bitsin artık deyip ", sözü, nişanı atmaya çalıştıklarında, ilişkiyi bitirmeye çalıştıklarında, maalesef bu onların ölümcül şekilde saldırıya uğramalarına ya da öldürülmelerine yol açabiliyor.

Bazen de fazlaca uzun sürmeyen tanışıklıkla evlenilen erkeklerin kişiliği şiddet eğilimi, sonradan ortaya çıktığında, ya da kadın sadece eşini artık sevmediğini, bazen de başkasını sevdiğini farkettiğinde boşanmak istiyor ancak aynı şekilde, hastalıklı ruhlu erkekler, çok doğal bir şekilde boşanmayı isteyen kadınlara saldırıyor ya da onları öldürüyorlar.

Bazı kadınlar için de son, boşandıkları anda başlıyor. Çok acı bir son. Yaralamalar, kadının aile fertlerini bile yönelen şiddet,  cinayetler, bir eş cezaevine diğeri mezara, perişan aileler ve ömür boyu psikolojisi bozuk yaşamak zorunda kalan çocuklar.

Kadınların genç kızların, yaptıkları yanlış evliliğin, ya da zamanla bozulan ilişkilerin bedelini bütün aile her iki eş en çok da çocuklar ödüyor.

Sebebi, tanışma  geçmişi ne olursa olsun sonuçta maalesef, Kadınlar "merhaba" dedikleri adama "elveda"  diyemiyorlar. Bazı erkeklere asla "elveda" denemiyor bu hastalıklı tipler, bütün canları yakıyor, bütün ocakları söndürüyor.

Baştaki sözümü yineliyorum. Kaç genç kız ya da kadına yararı olursa kârdır.

Genç kızlar kadınlar, kime selam vereceğinizi kiminle nasıl konuşacağınıza, hatta kime tebessüm edeceğinize çok dikkat edin.

İnternette ya da gerçek ortamda kiminle nasıl bir bağ kuracağınıza çok dikkat edin.

Size asla, siz isteseniz dahi veda edemeyecek, size, "ya benimsin ya toprağın" diyebilecek erkeklerden, derhal hemen, çok çabuk uzaklaşın. Gerekirse ömür boyu bekar kalın ama bu tip belaya asla bulaşmayın.

Mümkün olduğunca, sizinle aile yapısı, kültür, görgü anlamında, benzeyen tipleri tercih edin.

Ailenizin fikirleri çoğu zaman sizinkilerden daha objektiftir, sizin, aşkınız nedeniyle hiç görmediğiniz olumsuzlukları onlar farketmiş olabilir, onların görüşlerine de değer verin.

Kadınlar, genç kızlar, -tabii ki kimse baştan ayrılığı düşünerek başlamaz ancak- siz sadece ve sadece, şartlar zorlarsa, veda edebileceğiniz kişiyle  yakınlık kurun, potansiyel bir katille değil.

 

 
Toplam blog
: 148
: 384
Kayıt tarihi
: 21.09.07
 
 

Merhaba...  Üniversite mezunu Kamu İdaresinde  çalışan bir bayanım. Ankara'da iki oğlumla yaşıyorum..