Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Gerçek seçim mi, Sanal Seçim mi?

Gerçek seçim mi, Sanal Seçim mi?
 



E-Seçim Sanal Seçim mi?

2007 Seçimleri Kimileri için değil, tüm Türkiye için Sürprizlerle doluydu. AKP'liside, CHP'liside, MHP'liside seçim sonucunda şaşkındı. Tek şaşkın olmayan ve seçim sonuçlarını sakin bir şekilde karşılayan ise AKP Genel Başkanı ve Bakanlarıydı...

Seçim öncesine gittiğimizde, Tayyip bey ve Vekillerinin sakin olmasının sebepleri birer birer gözümün önüne geldi...

Neydi bu sebepler ?

ABD ve İsrail desteğini alan AKP, Bu ülkelerle de yetinmeyip, AB - Yunanistan - Barzani desteğinide arkasına almıştı.Bu desteğin farkında olmamak için kör olmak gerekiyordu ki Kör olanlar bu desteği red ediyordu. Dış güçleri ardına alan AKP Maddi ve Manevi desteklerle, Türk şirketlerine yaptırmış olduğu Anketlerde ne hikmetse sürekli birinci parti olarak karşımıza çıkmaktaydı. Kimilerimiz bu duruma olacak şey değil derken, kimilerimiz de umarım bu orandan daha fazla rey alırlar demekteydi. Biz bu anketleri beynimizle ve çevremizle tartışırken, seçim sonuçlarını beynimize isteyerek veya istemeyerek sindirmeye başlıyorduk. Daha doğrusu Medya yolu ile bize AKP zaferi empoze edilmekteydi...

Dikkat edilmesi gereken en önemli olay ise seçimden 3 gün önce AK medya diye tabir ettiğimiz Medya kuruluşlarının Seçilmiş Anketör firmalarının sonuçlarını manşet yapmalarıydı... AKP %48 - 49 ile birinci parti gösterilmekteydi!

Yani Medya ile seçim sonrasında çıkacak sonuç üç aşağı beş yukarı Türk halkına empoze edilmekte, sindirilmekteydi...

Seçim sonucunda çıkan sonuçlar karşısında AKP ye muhalif olan seçmen şaşkınlığını atmakta zorlanırken, akıllarına hep Anketörlerin seçim öncesinde ki %48-49 oy oranı gelmekte ve şokta olsalar bile sonucu anketörlerin sonuçları ile pekiştirip kabullenmek durumundaydılar. Seçim öncesinde ki Ay - Ay Anketör şirketlerinin açıklamış olduğu ve "kademeli" artan sonuçlar Türk halkına sindirilmişti.

Yani sonuç belki de seçimden önce belliydi ?

Seçim gününün akşamında gözlerimiz TV de Seçim yasağının bitmesini beklerken, Seçim den 2 saat sonra bir şokla daha karşılaştık! 2 Saat içerisinde %20 lik Rey oranı karşımızdaydı, akabinde 3-4 saat içinde seçim sonuçlarının neredeyse %80-90 ı açıklanmıştı!

2002 Seçimlerinde bizzat çalışmış birisi olarak sizlere gece saat 2-3 e kadar Rey saydığımızı belirtmek isterim.

Peki nasıl oluyordu da Tüm İl seçim Başkanlıklarında Çalışan kişi sayısı aynı olmasına rağmen, seçim sonuçları neredeyse Seçimden 4-5 saat sonra açıklanabiliyordu ?

Camiyi Çalan kılıfını hazırlamıştı!

Bilgisayar ortamında, Türkiye genelinde Ağ kurulmuş ve Seçim sonuçları anında YSK'ya iletilmişti! "KOMİK"

2007'de Ağ ortamında seçim sonuçlarının YSK ya iletilmesi ile, 2002 de Telefon yada Faxlarla iletilmesi arasında ki fark neydi?, bunuda anlamak zor! Tabikide illerin seçim başkanlıklarından sonuçların anında YSK'ya iletilmesi gayet güzel bir sistem, fakat bu seçim sonuçlarının 4-5 saatte sonuçlanabileceği anlamına gelmemektedir!

Gelelim Nevşehir iline, AKP nin aldığı oy 88.757 , YSK nin resmi web sitesinde seçimden bir gün sonra Toplam seçmen sayısının 55.000 kişi olduğu ve AKP nin 88.757 rey aldığı yayınlandı! Ertesi gün sözde yanlış diye nitelendirdikleri düzeltildi! Kim bilir kaç ilde böyle yanlışlıklar yapıldı bunu sizler düşünün?

CHP li kimi millet vekilleri seçmen sandık numaralarının sabit olduğu ve ekstra sandık açılamayacağını belirttiler. Aynı vekillerin söylemlerine göre kimi kasabalarda fazladan sandıklar açılmıştı. Açılan sandıklardan Hangi reyler geçerli sayıldı Hangileri geçersiz buda sorulacak sorulardan birisi!

Köylerden ve kasabalardan aldığımız haberlere göre Her sandıkta bir imam görev yaptı! Neden imamlar görev yapmıştı? Memlekette Sandık başında Görev yapacak tek İmamlarımız mı kalmıştı ?

Ya kimi vekillerin Sandık başında nöbet tutmalarına ne dememiz gerekir di? Muhtarlık seçimlerinde Sandığın başında Reyini bana ver der gibi gülümseyen Muhtar adayları gibi vekillerde seçmenlere gülümsediler...

Dikkat edilmesi gereken en son husustan biriside

Türkiye Genelinde

Kullanılan Oy : 35.983.801

Geçerli Oy : 35.017.315


Peki Geçersiz sayılan Yaklaşık 965 bin oy Hangi kriterler göz önüne alınarak geçersiz sayıldı? Aranızda sandık başkanının uyarısını hatırlayacaklar kesinlikle olacaktır!

Sandık başkanı diyor ki ;

" Evet mührünü bastığınız da kağıdı rey verdiğiniz partinin karşısına başka bir parti seçeneği gelmeyecek şekilde katlayınız..."

Yani kibarca , Mürekkep hemen kurumayabilir, oy pusulanızı iyi katlayınız, Eğer pusulayı iyi katlamazsanız Sizin EVET dediğiniz partinin karşısına gelecek partiye EVET mürekkebi bulaşabilir ve Reyiniz Geçersiz sayılabilir! demek istedi...

Gülelim mi? Ağlayalım mı? Evinden çıkıp, güneşin bağrında, Vatanı için, Milleti ve Evlatları için Rey veren 965 bin kişinin, Yani %2, 8 yakın seçmenin Reyi geçersiz sayıldı!

Sebep? Sebep belli, Kurumayan mürekkepler, İyi katlanmayan oy pusulaları ve Belkide keyfi geçersiz kılınmalar...

Sonuç olarak seçim oldu, Çevredeki her insana sordum, soranlarla sohette bulundum. Yanıt aynı! Ya bu insanlar yalan atıyor yada bu seçim gerçektende E-Seçim oldu! Sanal seçimden çıkan sonuçta Seçimden önce bilinen sonuç oldu!

100 kişiden 10 kişi bile AKP ye rey vermedim demekte, kime sorsan AKP den dert yanmaktaydı!

Ya Biz AKP muhalifleri Aynı koloniye çadır kurduk, ya Rey vermedik diyenler Yalan atıyor, Ya da bu seçim gerçektende E-seçim değil Sanal seçimdi...

Karar sizlerin.........


 
Toplam blog
: 60
: 506
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Yazmak, gerçekleri belgeleri ile dile getirmek, yorumlarımı sizlerle paylaşmak için buradayım. Antal..