Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

29 Eylül '11

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Geyikli'de, bir yaz tatili,

Geyikli'de, bir yaz tatili,
 

Geyikli sahilleri bu halde,


Geyikli'de, bu sene 2. tatilimi geçirme fırsatı veren dostlarıma öncelikle teşekkür ederim. Geçen sene ki tatilimde edindiğim olumlu  düşüncelerin, bu sene biraz zayıfladığını görmek beni üzdü.

Yaz sıcaklarında, yoğun çalışma, tatile zaman ayıramama gibi nedenlerin ne kadar çok can sıkıcı olduğunu  tahmin edersiniz. Allah'tan, Ç.Kale'deki dostlar imdada yetiştilerde, kısa da olsa bir nefes alma imkanımız oldu.

Bu senede bir haftalığına Geyikli'de bu dosta misafir oldum. Geçen seneyle bu sene arasında beldedeki değişiklikler ile gelişmeler hakkında gözlemlemeler yapmaya çalıştım.

Belde'nin içinde merkez camii'nin yanında ki Parka ''Eyvah Eyvah Ata Demirer Parkı''  adının verilmesi ilk gözüme çarpan oldu. Onun dışında beldenin içinde fazla bir değişiklik yok, Bu arada Bel. Bşk. Mustafa Çiçek bey milletvekili adayı olduğu için başkanlıktan ayrılmış ve yerine yadımcısı Metin Salman bey, Belediye Başkanlığına atanmış.

Sahil kesiminde ki değişiklik  ise, Hantepe ile yeni iskelese arasında kalan kesimde sahile büyük kayalar dökülmüş, yolla deniz arasında kalan bir kısım arazi ise  tel örgülerle çevrilmiş. İnsanların denize gireceği yerler biraz daha  daralmış. Çevre kirliliği insanları rahatsız edici boyutlara ulaşmaya başlamış. Yazlık sitelerin foseptikleri arıtmaya bağlanmadığı için yaz aylarında etrafa yayılan pis kokular aynı zamanda, tehlike arzeder olmuş. Çöp kontinyırlarından çöpler,  zamanında toplanılmadığından etrafa yayılan poşetler ve petler çevreyi kirletmekte görsel kirliliğin yanında sinek yuvası haline geldiğini gördüm. Başka bir tehlike ise; sahil yolunda giden araçların sürat yapmasıdır. Birçok kazalara neden olan bu duruma acil önlem alınmalıdır.

Yazın 15000' ne dayanan belde nüfusu, Geyikli insanının yüzünü güldürürken, Belediye hizmetleri ise yazlıkçıların yüzünü malesef güldürmüyor. Ara ve ana yolların toprak olması, insanların verandalarında oturmasını engellemekte, tozdan muzdarip olmaktadırlar. Mesela; Turuva Sitesine kadar gelen yolun, Hitit Sitesi ve Zeytinli Bağ sitesine kadar uzatılmaması burada yaşayan insanları mağdur etmektedir.

Tabi güzel şeylerde olmuyor değil, plaj voleybolu, konserler, festivaller ramazanda iftar yemekleri Geyikli'ye renk katıyor. Bu bölgede ki viran yapılar tadilatları yapılarak düzgün ve görsel açıdan iyi konuma getirilmişler. Bu olumlu gelişmelerin yanında, sitelerde ''Çam'' ağaçlarının kesildiğini görmek ayrıca beni üzdü 15-20 yıllık çamların kesildiğini ve biçimsiz budandığını görmek  beni çok rahatsız etti.

Daha güzel şeyler yazmak isterdim, lakin  olumsuzluklar bu sene daha fazla göze batıyor. İnşalah seneye daha çok olumlu düşüncelerle karşınızda oluruz.

 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..