Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gıdı estetiği nedir?

Ne yapsam şu gıdımdan kurtulamıyorum! Yaşım çok ileri değil ve çok kilolu da değilim, neden gıdım var?Sizin de aklınızda bu sorular varsa, gelin işin uzmanına soralım…

Estetik Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem gıdı estetiğini anlattı.

Gıdı neden sarkar?

Bunun en temel sebeplerinden biri, gıdı bölgesinin çok yumuşak bir dokuya sahip olması. Yani, sarkmaya fazlasıyla müsait.

Bunun yanı sıra yıllar içerisinde kilo alıp vermekle birlikte gevşeklik iyice artmakta. Genetik olarak da meyilliyseniz, muhtemelen bu problemle karşı karşıya olabilirsiniz.

Gıdı estetiği nedir?

Öncelikle gıdı kelimesini anatomik olarak anlamlandıralım. Gıdı, çeneden boyun bölgesine kadar uzanan alana verilen isimdir. Daha önce de bahsettiğim gibi, doğası gereği yumuşak dokuya sahiptir, tıpkı kol altı ya da bacak içleri gibi.

Bu bölgenin estetiği için hangi yöntemler kullanılıyor=

Mini boyun germe (Corset-plastymaplasty) operasyonu, boyun altından girilerek, platysma kasını gererek gerçekleştirilir. Zaten sarkıklığın sebebi bu kasın seneler içinde gevşemiş olmasından kaynaklanır. Bu kas gerildiğinde, sarkıklıktan kurtulmak mümkündür. Bunun yanı sıra, bu kası gererken, eğer kasın altında fazla yağ varsa, liposuction ile gıdı bölgesinden fazla yağı alarak daha belirgin bir ‘jawline’ hattı elde edilebilir.

Liposuction ile gıdıdaki yağı aldıktan sonra, bu yağı yüzün çeşitli bölgelerine vererek, yüzde minik dokunuşlarla doğal ve fresh bir görünüm elde etmek mümkündür. Gıdıdan alınan yağ, jawline hattı, elmacık kemiği ve gözaltı bölgesine enjekte edilebilir.

Gerçek bir boyun ya da yüz germe ameliyatı kadar invazif ve ciddi bir ameliyat değildir. Bu sebeple, korkutucu bir tarafı yoktur. Fakat herkes için uygun bir operasyon değildir. Bu operasyon çok fazla sarkıklığı olan hastalara uygulanırsa istenilen sonuç elde edilemez. O yüzden bu operasyonu olabilmek için uygun aday olup olmadığınızı araştırmanız gerçekten çok önemli. Bu işin püf noktası, doğru hastayla doğru tedaviyi buluşturmak.

Operasyon nasıl gerçekleşir?

Çenenin altından yapılan insizyon sayesinde, boyun bölgesindeki platysma bölgesine ulaşılır. Tıpkı, karın germe operasyonunda karın kasının ve karın duvarının düzeltildiği gibi, boyun bölgesindeki plastyma kası da gerilerek düzeltilir.

Bu insizyon, çene protezinin çeneye konulduğu bölgeden yerleştirilir ve maksimum 3 cm uzunluğundadır. Zaman içerisinde, bu bölgedeki iz iyileşir ve neredeyse gözükmez. Bu operasyon, liposuction ve yüze yağ enjeksiyonu operasyonuyla kombine edildiği gibi, aynı zamanda çene protezi ile de kombine edilebilir. Böylelikle, sivrilen ve uzayan çene hattı sayesinde daha feminen bir görüntü elde edilir.

İyileşme süreci nasıldır?

Operasyon sonrası yüz ve boyun bölgesinde şişlikler olacaktır. Şişlik zaman içerisinde geçecek ve yavaş yavaş boyun yeni şeklini alacaktır, jawline hattı belirginleşecek ve gıdı bölgesi daha gergin olacaktır.

Operasyondan 10 gün sonra işinize geri dönebilirsiniz. 15 gün sonra yavaş yavaş spor yapmaya başlayabilirsiniz. İlk 3 gün duş almamanız ve o bölgeyi ıslatmamanız önerilir. 1 ay içerisinde şişlikler azalacaktır. 3-6 ay arasında da sonuçları görmeye başlayabilirsiniz.