- Kategori
- Yöresel Yemekler
Giresun usulü süper mantı: siron
giresun-siron-sirum-yemeği
Mantıya benzeyen bir yemek yapılır Giresun'da. Kadınlar bir araya gelir, hamurlar açılır, oklavaya dolanır, kesilir, fırına verilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür. Adına "sirum, sirun yada siron" derler. Mükemmel bir lezzeti vardır. Bu yemeği hazır yufka ile yaptım ve içine de kıyma ilave ettim. Ortaya nefis bir yemek çıktı.
Malzemeler <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5368254583111747794" alt="" src="http://4.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sn_fGeI9CNI/AAAAAAAAAvI/piEGFIfCfa8/s200/siron-1.jpg" border="0">ımg>
Yapılışı
Aman Sormadan Geçmeyin!
Malzemeler <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5368254583111747794" alt="" src="http://4.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sn_fGeI9CNI/AAAAAAAAAvI/piEGFIfCfa8/s200/siron-1.jpg" border="0">ımg>
Yapılışı
Aman Sormadan Geçmeyin!