Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '09

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Giresun usulü süper mantı: siron

Giresun usulü süper mantı: siron
 

giresun-siron-sirum-yemeği


Mantıya benzeyen bir yemek yapılır Giresun'da. Kadınlar bir araya gelir, hamurlar açılır, oklavaya dolanır, kesilir, fırına verilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür. Adına "sirum, sirun yada siron" derler. Mükemmel bir lezzeti vardır. Bu yemeği hazır yufka ile yaptım ve içine de kıyma ilave ettim. Ortaya nefis bir yemek çıktı.

Malzemeler <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5368254583111747794" alt="" src="http://4.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sn_fGeI9CNI/AAAAAAAAAvI/piEGFIfCfa8/s200/siron-1.jpg" border="0">


    3 yaprak yufka 250 gr kıyma 1 adet orta boy soğan 1 yumurtanın sarısı 2 su bardağı yoğurt 2-3 diş sarımsak 1 adet kırımızı biber 1 tutam kırmızı pulbiber, nane 1 çorba kaşığı tereyağı
<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5368254773344221810" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sn_fRiz6OnI/AAAAAAAAAvQ/I2Gtryuz8PM/s200/siron-2.jpg" border="0">
Yapılışı

    İç malzeme olarak soğanı az yağda 2 dk. kavurun ve kıymaları ilave ederek 15 dk. daha pişirin. Yufkayı şekilde görüldüğü gibi katlayıp, iç malzemeyi serin. Yumurta sarısını yufkaların uçlarına sürün ve şekildeki gibi rulo yaparak sarın. 3 cm uzunluğunda kesin ve tepsiye dik olarak dizin. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 15- 20 dk. pişirin. Bir tabağa birkaç adedini alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Tereyağında doğranmış biberleri, pulbiberi ve naneyi 2-3 dk. kavurun ve yoğurtlu sironun üzerine dökün. <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5368297414333902626" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/SoAGDk4FLyI/AAAAAAAAAvo/2hufEAepVyA/s200/siron-3.jpg" border="0"> Afiyetle yiyin.
<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5368255198603471106" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_lj-a2SX2upM/Sn_fqTBnaQI/AAAAAAAAAvg/-53CtMSCk_I/s200/siron-4.jpg" border="0">
Aman Sormadan Geçmeyin!

    Kolay bir yemektir. Resimlere baksanız yeter. Yapamam demeyin.
    Kıymasız da yapabilirsiniz. Arzunuza bağlı.
    Yufkayı tam katlamayın, yarısına kadar katlanacak.

http://geldeyeme.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..