Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Gittiği bir arpa boyu yol... Sanırsın dünyaları yaratmış!..

Gittiği bir arpa boyu yol... Sanırsın dünyaları yaratmış!..
 

Koltuğa kuruluşuna bakılırsa, aldığı sudan haberi yok!


Vardır böyleleri... Gittiği bir arpa boyu yol... Sanırsın dünyaları yaratmış!..

Altı üstü, diğerlerinden bir-iki adım önde... Biraz daha hızlı yürümüş yolunu... Şansı da yavar gitmiş, az biraz hayat başarısı elde etmiş... Ama sonuçta yürüdüğü, bir arpa boyu yol sonuçta... Cakasına bakarsan, dünyaların sahibi!..

Vardır böyleleri... Gölgesi boyunu geçince, kendini güneşle kıyaslamaya başlar. Işığı kendine bile yetmezken, yıldızlarla, ayla karşılaştırır görüntüsünü...

Ne görmemişliğinin ne görgüsüzlüğünün farkında... Varsa yoksa kendi bildiği, kendi yürüdüğü yol... 

Kardeş! Peygamber de değilsin ki! Bu neyin tafrası böyle! Tamam. Cebinde para, emrinde adamların var. Ama şu alemde, senden nice büyükleri var. Farketsen, dilini yutarsın. Boyun iki arşını geçmedi ya! Bulutlara kafa tutuşun niye?

Ne konuşman ne yürüyüşün bizim gibi... Ne bizim gibi oturur ne bizim gibi kalkarsın. Havan, her yere senden önce gidiyor. Dikkat et de başın dönmesin!

Artist desem, değilsin. Herhangi bir kürsüde hocalığın da yok. Ne siyaset ve ne iş dünyası bilirken adını... Bu neyin babalanması!..

Anladık. Boyun bizden uzun... Aklen değil ama, nakten... İstediğini yer, istediğini giyer çıkarırsın. Adamlar, kadınlar fır dönüyor etrafında... Ama senden büyük Allah var. Bilesin.

Başını döndürmesin malın, mülkün... Gücün, nefsini şımartmasın. El yumruğu yemeyen, kendi yumruğunu zülfikar sanırmış! Aman diyim, zenginlik ruhunu zehirlemesin.

Tenler ölür, ruhlar kalır geriye. Tenine zarar gelse de, ziyanı yok. Ruhunu kaybettiği gün, biter insan... Aman ruhuna helal gelmesin.

Velhasılıkelam, gittiği bir arpa boyu yol... Sanırsın dünyaları yaratmış!.. Amannn! Çekil yolundan kardeş! Herifin attığı adım, seni de ezip geçmesin. Kendini bir halt sanıyor. Bırak, o kendini öyle bilsin!

Not: yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..