Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Gökçeada Mavisu Sosyal Proje...

Gökçeada Mavisu Sosyal Proje...
 

Burada trafiğin karmaşası, korna seslerinin gürültüsü yok, bir yerlere yetişmek derdi yok, koşturmacalardan uzak, sakin, huzurlu bir yer, burada çok katlı koca koca binalar, beton yığınları da yok. Tek kat üzerine kurulu varendalı bahçeli konaklama evleri var. Denize sıfır…

Peki nerede bu yer Allah aşkına diyorsanız söyleyelim, Çanakkale Gökçeada MAVİSU Resort Hotel…

Bu otelin farkı doğallığını yitirmemiş olması, ekolojik çiftlikte bulunan keçiler, koyunlar, tavuklar, horozlar da değil, buranın bir başka özelliği de şu; Aile ve Soysal Politikalar işbirliği ile “huzurevi sakinlerine” ve “sosyal hizmetlere” bağlı çocuklarımıza, yaşlılarımıza burada hiçbir ücret almadan konaklamalarıdır.

Bu uygulamanın nasıl başladığını otelin Sosyal proje koordinatörü Nurcihan Turan’ın ağzından dinleyelim.

5 sene önce Çanakkale’de Sosyal hizmetlere bağlı kız yurdundaki gençlerimize düzenlenmek istenen tatili biz ücretsiz olarak misafir ettik. Kız yurdunu ağırladıktan sonra, onların mutluluğunu görünce, diğer illerden gençlerimizi, yaşlılarımızı da davet etmeye başladık.

Gelen konuklarla ilgili neler söylemek istersiniz?

Programın en keyifli kısmı birçoğunun köyünün, illinin dışına çıkmamış olması, denizi, kumu görmemiş olması. Çocukların şaşkınlığını görmek bizim mutluluğumuzu ikiye katladı.

Bu organizasyonları yapmanızın genel amacı nedir?

Toplumun farkındalığını artırmak bizim gibi işletmelerin de belki buna benzer organizasyonlar düzenleyerek gençlerimize, genç büyüklerimize destek olmalarını, sağlamaktır.

*                                          *                                    *

DÜYADER “Bizim dostlar” korosu işte bu güzel mekânda Nurcihan hanım tarafından büyük bir misafirperverlikle ağırlandı. Koro yıldızların altında, güller arasında Şef Naci Tunçel eşliğinde; aşkı, sevdayı, dostluğu anlatan şarkılar söylediler. Manisa-Soma Huzurevinden gelen konuklar, şarkılara eşlik ettiler.

Dostluğun, beraberliğin, kaynaşmanın, alkışın, müziğin ruhumuzu sarmaladığı bu güzel,  Mayıs akşamında yalnızlığı, hüzünleri aldı götürdü yüreklerimizden…

Konserde konuşmalarını yapmak üzere Sosyal sorumluluk koordinatörü Nurcihan Hanım sahneye davet edildi; “Konuklarımızın güzel ve hoşça vakit geçirmiş olmaları bizleri mutlu etti” dedi.

DÜYADER adına Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Turan ise “ Dernek olarak genç büyüklerimizle birlikte olmaktan bu düzenlemenin, kaynaştırmanın mutluluğunu büyüklerimizden duymaktan onur duyduk” dedi.

*                                       *                                         *

“Pırıl pırıl güneşi ve benzersiz güzellikleri, denizi ile geçen bir günün ardından güneşin batışının hazzını emsalsiz olacağını ve gece gökyüzüne baktığınızda milyonlarca yıldızın içinde kaybolacağınızı vaad ediyoruz” diyor Mavisu…

Gerçekten de mavinin, doğal güzelliklerin, rahat ve sıcak bir ortamın verdiği huzuru orada çalışan personelin güleryüzü de eklenince kendinizi daha bir özel hissediyorsunuz.

e-mail: belginturan@gmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..