Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

RADEV'den DÜYADER'e "Yılın Pozitif Hareketi" Ödülü...

RADEV'den DÜYADER'e "Yılın Pozitif Hareketi" Ödülü...
 

RADEV'den DÜYADER'e Yılın Pozitif Hareketi Ödülü...


29.05.2013

RADEV tarafından "Türkiye'de Negatifi Pozitife Çevirenler Ödül Töreni" için RAMADA Plaza'da görkemli bir gece düzelendi. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek'in de katıldığı geceye birçok radyocu, İngiltere, Kazakistan, Hindistan, Srilanka büyükelçileri, basın mensupları, siyasetçiler ve sanatçılar katıldı. Ödül töreninin başında ise Türkiye'de ağaç dikimini özendiren slayt gösterileri yer aldı.

Radyo Evi (RADEV) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Türkiye’de Negatifi Pozitife Çevirenler Artı Ödülleri” dağıtıldı.

Tören başlamadan ağaç dikimini özendiren slayt gösterileri “çam bebek” projesi yer aldı.

RADEV yönetim kurulu başkanı Yusuf Erbaş yaptığı konuşmada, “RADEV’in hikâyesi efsanelere benziyor. Biz yapacağız demiyoruz, yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük medya derneğiyiz. Çam bebek kampanyasını başlattık. 52 bin çam bebek diktik” dedi.

Fatoş Abla Eğitim kurumlarından gelen 15 yaşındaki Burak adlı öğrencinin Alzheimer hastalarına yaptığı buluşu salondan büyük alkış aldı.

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural “Bu ödülü gönüllülerim adına alıyorum” diyerek teşekkür etti.

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) başarılı çalışmalarından dolayı “ Yılın Pozitif Hareketi” ödülüne layık görüldü. Ödülü DÜYADER adına Başkan Yrd. Belgin Turan aldı. Konuşmasında teşekkür ederek şunları söyledi. “Dünya Yaşlılık Derneği, yaşlılığa farklı bir pencereden bakıyor. Biz yaşlı yerine “genç büyükler” diyoruz.  Genç büyüklerimizin yaşam kalitelerini artırmak, tecrübelerinden faydalanmak, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak adına çeşitli etkinlikler ve projelerle bunu hayata geçiriyoruz.

DÜYADER olarak Ayaş’ta “ekolojik yaşam çiftlikleri” nin ikincisini başlattık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol ile bakım altında bulunan çocuklar, doğal yaşamı, oluşturulan “ekolojik yaşam çiftliklerinde” öğrenecekler. Hedefimiz genç büyüklerimizin ve gençlerimizin doğa ile iç içe olmalarını sağlayarak stresten uzak, temiz havanın doğanın keyfini çıkaracakları zamanlar geçirmeleridir.

Açıkçası çok guruluyuz. Bu projemiz ile geçtiğimiz hafta TÜRKSAV tarafından Newyork’ta düzenlenen Türk Dünyasına Hizmet ödülünü DÜYADER adına aldık. 

Gençlerimizin topluma kazanımlarına ve yaşlılarımızın iyi şartlarda yaşamalarına gelin hep birlikte destek olalım.” Dedi.

RADEV her yıl olduğu gibi bu yıl da 'pozitiflerin' yanında 'Yılın Negatifi'ni “'Muhteşem Yüzyıl” dizisi, tarihi çarpıtmasından dolayı RADEV tarafından 'Yılın Negatifi' seçildi.

Azerbaycanlı ünlü sanatçı ve Milletvekili Ganire Paşayeva ödül aldı. Paşeyava, “Radyo benim hayatımda çok önemli bir yerde, o yüzden Türkiye’nin Radyosever ailesinin yanında olmak benim için de büyük gururdur” dedi.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 

  

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..