- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gökkuşağı böreği

Malzemeler
*4 Adet Havuç
*3 Adet Yufka
*50 gr pastırma
*2 Adet Soğan
*250 gr Ispanak Yaprağı
*2 Su Bardağı Süt
* 1 çay bardağı Sıvı Yağ
*3 Çorba Kaşığı Tuz
*2 adet patates
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
Tarifi
Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.
Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanı iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, üzerine ilave edin.
Haşlanan patatesleri iyice ezip, pastırma ve baharat ekleyin.
Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt, 1 yumurta, 3 kaşık yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla serpin.2 ye katlayın, Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı da katlayın havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Patatesli pastırmalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirip 2ye katlayın Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde sağından ve solundan katlayın, kenarlarını da katlayın paket gibi olsun. Çok az yağlanmış tepsiye Kat yerleri altta kalacak şekilde koyun.Üzerine kalan sosu sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.