Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Google'dan cep telefon yazılımı

Google'dan cep telefon yazılımı
 

Google Developer Day 2008 - Geçenlerde Japonya'da yapıldı.


Google'ın cep telefon yazılımı Android yıl sonunda görücüye çıkıyor

Google'ın, geliştirdiği mobil telefon yazılımı Android'i kullanan ve üstün nitelikler içermesi öngörülen bir telefonu Amerika'da ilk kez T-Mobile'ın kullanıcılarına sunmak istediği öğrenildi. Telefonun üretimini, dünyanın önde gelen akıllı cep telefon üreticilerinden HTC'nin üstlendiği ve en erken Ekim ayında Amerika'da piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

Pek çok yeni özelliği bünyesinde barındıran telefonun Apple'ın iPhone'una kafa tutabilecek zenginlikte olduğu ve mini-bilgisayar olarak nitelendirildiği ifade ediliyor. Telefonun, iPhone gibi dokunmatik ekranlı olacağı ve ayrıca açılabilir klavyeye de sahip olacağı söyleniyor. Yeni cep telefonuyla benzerlik gösteren bir videonun, Türkiye'de erişime kapalı bulunan You Tube'dan görülebileceğini de belirtmekte fayda var.

Telefonun piyasaya çıkış tarihi, büyük ölçüde Federal Düzenleyici Kurul(FCC) tarafından onauylanmasına bağlı bulunuyor. Telefonun oluşumuna katkıda bulunan şirketlerin üst düzey yetkililerinin önümüzdeki ay bir basın toplantısıyla cihazın lansmanını gerçekleştirmek niyetinde oldukları ve böylelikle satışların göreceli olarak daha da arttığı yılsonu tatilini de değerlendirmek istedikleri belirtiliyor.

Apple'ın, piyasaya sunduğu iPhone tüm dünyada gördüğü ilgiyle cep telefonu endüstrisini sarsmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Apple başkanı Steve Jobs, bir ay içerisinde 30 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini söylemişti.

Google, Android işletim sistemini kullanıcılarına seçenek olarak sunmayı kabul eden cep telefonu üreticileri ve servis sağlayıcılarına ücretsiz vereceğini açıklamıştı. Boogle, böylelikle cep telefonlarını ve bilgisayarlarını kişiselleştirmek isteyen kişilere sunduğu uygulamalarla erişmeyi amaçlıyor. Google'ın, Android konusunda bu denli istekli olmasının arkasında hızla gelişen dijital reklam pazarından olabildiğince büyük pay kapma yarışı da bulunuyor.

Google CEO'su Eric Schmidt, yaptığı bir açıklamada mobil dünyasından, sabit bilgisayarlara oranla çok daha büyük gelir elde edebileceklerini söylemişti. Servis sağlayıcılar, internete bağlanmayı daha pratik hale getiren yazılımları daha fazla veri kullanımını özendirmek, kullanımı yaygınlaştırmak için istiyorlar. Uzmanlar, buna örnek olarak AT&T'nin, kendi aboneleri için uygulamalar geliştirmesini gösteriyorlar.

____________
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Android
http://code.google.com/android/what-is-android.html
Resim: Google Developer Day 2008 - Japan

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..