Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım...

Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım...
 

Gerçekti, hayal oldu..


ABD’nin, BOP Planı ve Kuzey Afrika Projesi ile ilgili olarak bölgede oynadığı oyunlar ve bu planların halkımıza kabul ettirilmek için SOROS ve ülkemizdeki uzantısı olan TESEV gibi kuruluşları nasıl kullandığı biliniyor. 

AKP hükümetinin 2002’den günümüze, yürüte geldiği dış politikanın nasıl bir fiyasko olduğu gün gibi ortada. Komşularla “sıfır sorunlu dış politikanın” sonuçlarını görüyoruz. Bölgede sorunlu olmadığımız ülke var mı?. Batı da AB ile ipler tamamen kopmuş Azerbaycan ve Ermenistan ile sorunlar artarak devam ediyor. Kıbrıs tamamen satılmış bir durumda değil mi?. 

AKP’nin başarı diye insanlarımıza yutturmaya çalıştığı bir kaç Arap ülkesi ile karşılıklı ziyaretler, düğün davetleri ve vize anlaşmalarından başka bir “başarı” dan söz edilebilir mi?. Kaldı ki bu ülkelerle olan ilişkilerimizinde, ABD’nin planları ve Eşbaşkanlık görevinden dolayı ne hale geldiği ortada. 

ABD ile yapılan gizli anlaşmalar, SOROS ve TESEV gibi kuruluşların çabaları ile bölgede halklar arası düşmanlıklar çığ gibi büyümüş, Suriye, Libya, İran düşmanlığı, İsrail dostluğu pompalanmıştır. 

Bakın çok değil bir yıl önce RTE Kaddafi’ye nasıl bakıyordu?. Elinden insan hakları ödülünü alacak kadar dosttular değil mi?. 

Daha 4-5 ay öncesine kadar Beşar Esat’la RTE’nin ilişkileri nasıldı? Kanka değiller miydi?. 

Ahmedinejat değil miydi en yakın dostu kardeşi. Türkiye’de ağırlamadılar mı büyük gösterişlerle. 

Peki Davos’taki “One Minute” şovda anlatmak istediği, “İsrail’in en büyük insanlık düşmanı terörist bir devlet olduğu” değilmiydi?. Mavi Marmara olayındaki “kahramanlığına” ne demeli. Varmı şimdi Mavi Marmara dan bir haber. Gazze yine aynı Gazze, orada duruyor, yeni yeni “kahramanlılar” bekliyor. Hadi yapsın.. 

Ne oldu da şimdi Libya, Suriye, İran gibi ülkeler savaş tamtamları çalacak kadar düşmanımız, İsrail’de bölgedeki en iyi dost olacağımız ülke oldu.  

Bu gelişmeler bile ABD’nin bölge politikalarının en iyi müttefikinin ve Eşbaşkanının RTE olduğunu göstermiyor mu? Kendisinin iki de bir (34 kere) Eşbaşkan olduğunu hatırlatmasına gerek yok. Her şey zaten ortada. 

Evet bölgedeki BOP ve Kuzey Afrika projesi hiç bir taviz vermeden, kimseye acımadan tıkır tıkır işliyor. 

Tek çare insanlarımızın uyanması ve “Ulusların kendi kaderlerini tayin hakları” ilkesinden hareketle, bu hükümete bölgedeki karışıklıklara karışmaması gerektiğini hatırlatmasıdır. 

Bunu geçtiğimiz seçimlerde yapmadılar ama her şey bitmiş sayılmaz, hala denenecek bir çok demokratik uyarı yolları var. 

Saygılar.. 

03.07.2011 

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..