Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Grissini Nedir

Grissini Nedir
 

Bu haftanın konuğu çok havalı sevgili okurlar! İsminden kazanıyor canım, okuyunca dersiniz ki : “ E biz bunu biliyorduk kızım ama isminden çıkaramazdık.” Tam da öyle evet…  Açıkçası gençler ve kadınlar daha çok seviyor bu bahsedeceğim gıda ürününü, genel olarak baktığımızda ise tabi herkese hitap ediyor. Nedir bu nedir nedir?

“ Grissini. “

Şimdi okuyunca daha önce duymamış olan tüketicilerimiz de olabilir, “  Aman ne var kaç zamandır tüketiyoruz. “ diyenler de… Bizim amacımız ne? Herkesin bilmesi, kimsenin olan bitenden habersiz kalmaması. Grissini diye belirttiğimiz gıda ürünü aslında bizim galetamızın biraz şekil değiştirmiş hali. Galetanın daha incesi ve daha küçüğü olan kıtır bir çubuk düşünebilirsiniz.  İlk olarak İtalya’da üretiliyor sonrasında ise bizlere kadar ulaşıyor ve zamanla birçok ülkeye giriyor. Tahmin edersiniz ki üretim başlayınca da çeşitleniyor ve güzelleşiyor. Bildiğim grissini çeşitleri, sade, zeytinyağlı, tuzsuz, kepekli, light, tam buğdaylı, yulaflı. Şimdiden bile oldukça yeterli değil mi? Kendisi zaten ince ama daha da ince şekillerde de karşımıza çıkıyor bunun yanında. Aman ister galeta de ister grissini diyelim de neyin ne olduğunu bilelim işin özü bu işte.

Tahminlerim yakın bir zamanda tatlı grissinilerle karşılaşacağımız yönünde. Bir bakmışız çikolatalısı karşımızda ya da ballısı ne güzel olurdu değil mi? Glutensiz üretimi de bir şekilde gerçekleşse ne mutlu olurduk.  Daha birçok şekilde üretiminin gerçekleşeceğini ve daha da meşhur olup hayran kitlesinin artacağını düşünüyorum. Yine bir havalara girecek gibi…

           Sağlıkla Kalın!

Not: “ Galetanın halasının kızı gibi. “ 

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..