Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

GS Psikolojik Eşiği Aştı

GS Psikolojik Eşiği Aştı
 

Futbolcularımız Kadıköy'den "çıkarken"


GS ilk on birine baktığımızda Kalli’nin bu sefer doğru takım kurduğunu gördüm. Zira ilk maçta Mehmet Topal’ı oynatmayarak maçı kaybetmemize neden olmuştu. Ancak Mehmet Topal, Fenerbahçe orta sahasını çıldırttı. Buna karşın Zico, Wederson’u oynatmayarak bize iyilik yaptı.

Yeni transfer Emre’nin en büyük sınavı bu maçtı ve başarıyla sınavı geçti. Servet ile iyi anlaşıyorlar. Song döndüğünde büyük bir sürprizle karşılaşacak. Yedek kalabilir.

Orkun’a fazla iş düşmedi! Ayrıca hava toplarına çıkarak üstüne düşeni yaptı.

Servet iyi oynadı. Semih’e yaptığı hareket tek olumsuz hareketiydi.

Volkan kademeye güzel girdi, çok başarılıydı.

Serkan-Barış ikilisi ise çok koşarak vazifelerini yaptı.

Mehmet Topal ise şanssız. Çünkü “kardeşin duymaz eloğlu duyar” sözü tam buna uygun. Milli takımda o kadar çok teknik adam var ki bir yerden bir yere giderken otobüsle gidiyorlar. Buna rağmen bir tanesi bile Mehmet Topal’ı görmüyor. Onun yerine Brezilyalıya “Mehmet” adını koyup milli takımda oynatıyorlar. Gerçekten yazık bu gençlere.

Arda klasını konuşturmaya başladı. Büyük bir yıldız. Kaçırdığı gole rağmen karşısındaki oyuncuları futboluyla sindirdi.

Uğur’u bu maç beğenmedim. Beklediğim bindirmeleri yapamadı ve basit top kayıpları yaptı.

Ümit Karan ise elinden geleni yaptı.

Hakan Şükür’e ise kaçırdığı golleri yakıştıramadım. Kaleciyle karşı karşıya kalan bir futbolcu hele forvet olduğunu savunuyorsa kalecinin üstüne topu vurmaz. Yine kalecinin boşa çıktığı topu ağlara göndermesi gerekirdi.

Fenerbahçeli futbolcular son maçlarını farklı kazanmaları nedeniyle basın tarafından aşırı şişirilmişlerdi. Tıpkı kabaran hindi gibi desek yeridir. Ancak futbol koşmadan mücadele etmeden kazanılmıyor. Çok basit bir oyun şablonları var. Savunmadan ve orta sahanın kenarından kazanılan tüm toplar orta sahanın ortasına atılıyor buradaki oyuncunun (Alex) oyunu yönlendirilmesi bekleniyor. Türkiye içinde bu sistem tutabilir ama Şampiyonlar Ligi için aynısını söyleyemem. Galatasaray gibi tecrübesiz gençlerden kurulu bir takım karşısında bu şekil çok yavaş oynarlarsa Sevilla karşısında işleri çok zor. Sevilla sürekli koşan, mücadele eden, hızlı oynayan bir takım. Galatasaray’dan farkları ise çok daha kaliteli forvetleri olması. Umarım ben yanılırım.

Maçın 70. dakikası civarlarında Alex, Orkun’a şut attı. O an tüm Fenerliler büyük bir alkış tufanı kopardı. Sonradan anladık, meğer Fenerliler Alex’e çok kızmışlar bu yüzden bir çeşit protestoymuş.

Galatasaray golleri kaçırdıkça tarih tekerrür edecek gibi korkulara kapıldım. Fenerbahçe’nin ise oynamaya dermanı yoktu. Nasıl olsa kazanırız havasındaydılar.

Özetle yeni bir takım geliyor abilerinden farkı ise Fenerbahçe karşısında elleri ayakları titremiyor, çıkıyorlar aslanlar gibi mücadele ediyorlar.

Sabri’nin gönderilme kararını destekliyorum. Çizgiye inemeyen, önündekini geçemeyen ve isabetli orta yapamayan bir orta saha futbolcusunun Galatasaray’da işi yok. Arkadaşlarım şahittir, Sabri için bu sözleri dört yıldır söylüyorum.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...