Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Gün-Dem'leme...!

Gün-Dem'leme...!
 

''İki resim arasındaki (yedi) fark nedir?''

Efendim; bugünkü yazımızın başlığından anlaşılacağı üzere, biraz bulmaca çözelim istedik... Gördüğünüz gibi bir adet fotoğrafımız var. Bu fotoğrafı başka herhangi bir yerde bulma şansınız bir hayli zor! Neden zor olduğu ise şöyle ifade edilebilir;

1- Öncelikle böyle bir fotoğraf, ''Top Secret'' tabir edilebilecek tarza sahip bir foto olmalı... (Yani; canın sıkılmış bir takım şeylere! Mesela; kocanla kavga etmişsindir ve ondan, bunun acısını çıkarmak istercesine, kendini dağlara falan vurmuşsundur... (Mesela..!) ''dağ, dere, tepe düz, ulan herif bende senin gelmişini, geçmişini düz...'' (Şşşt küfür yok.!, küfür yok...) şeklinde bir dışavurumculuk olabilir mİ? acaba... derken tam da o esnada, foto...foto...foto...diyerek ekmek parası kazanmaya çalışan, bir dağ başı fotoğrafçısı tarafından, ''Abula ekmek parası için bi fotoğrafını çekem mi ? diyerek kendini böyle bir fotoğraf karesi içerisinde ''Ölümsüzleştirmiş !'' olabilirsin...)

2- Böyle bir fotoğrafın üzerinde; ''Photoshop'' denilen teknolojiyi kullanmadan, tüm doğal haliyle bulmak zorundasınız... (Yani; bazen kendimizi, ''olduğumuzdan farklı bir şekilde olsak, nasıl oluruz acaba ?'' diyerek merak ederiz ya ? mesela; dağ başına pikniğe gitmiş olduğumuz bir pazar günümüzde, mangal yakmak için çalı çırpı toplamaya ağaçlıkların arasına giderken, ''Biiiiz gideeeeriiz ormana hey, ormana hey, ormanaaaa...'' teranesini terennüm eylerken, o anda aklınıza pambuk pirenses ve yedi cücelerden, ''Öfkeli'' nin surat şekli gelir yaa ? ''Ulan şu öfkelinin; öfkeli suratını ''Photoshop'' ile neşeli bir surat şekline dönüştürsek nasıl olurdu acaba..?'' şeklinde ifade edebiliriz dersek, anlarsınız artık...)

3- Fotoğrafın sadece sana ait olması, yani Telif hakkının senin elinde olması lazım...(Ya da kendini bazen bazen, kadın veya erkek olduğunu unutarak, farklı bir kimlik ile merak edersin yaa ? Mesela; sen bir erkeksindir ama her zaman kadın kılığında olsaydın, bütün erkeklerin sana nasıl bakacaklarını veyahut da; kadınsındır ama, erkek kılığında olsaydın, bütün kadınların sana nasıl bakacaklarını merak etmişsindir... Erkek kılığına bürünerek; dağ başında doyasıya gezebilmenin hayali ile yanıp tutuşan bir ruh hali içerisinde, bütün erkek milletinden intikamını almayı düşünüyor da olabilirsin... Bu anı fotoğraflaştırmakla; bir takım bastırılmış dürtülerinin ispatı adına, kimlik arayışı içerisinde olan bozuk bir ruh halinden dolayı, sadece sana ait olan bir foto olmamalı...)

Şimdi diyelim ki bütün bunları açıklığa kavuşturduk ve fotoğrafı bulduk. Gelelim bulmacaya...

Birinci resimde; Kamuflajlı bir şey giymiş olan figürümüze karşılık, diğer resimde altta tayyör olduğunu düşündüğümüz ama üzerinde de Şehitlerimizin Kanının Renginde olan bir eşarp var...

Birinci resimde; dağ başı olduğunu düşündüğümüz bir mekana karşılık, diğer resimde ise arkada oturan insanlardan olsa gerek ? Toplumun içerisinde ve belki de resmi bir kurumun toplantı salonunda, ordumuz ve şehitlerimiz sayesinde HUZUR içerisinde oturuyor!

Birinci resimde; Cumhuriyete karşı müdahalede bulunarak, ülkeyi bölmeye yönelik çalışmalara kalkışmış olan bir zihniyete karşılık, diğer resimde ise olayı yasal zemin olarak algılayan bir zihniyet ile halkın gözünü boyamaya çalışan bir kişilik var..!

Birinci resimde; Atalarımızın kanları ile kurulmuş olan, özgür bu ülke topraklarında doğmuş olduğunu unutmuş bir kişiliğe karşılık, diğerinde ise yine Atalarımızın kurmuş oldukları, Yüce Millet Meclisi çatısı altında kişiliğini unutmuş bir figür var..!

Birinci resimde; çocuk doğurmayı bilmeyen bir kadına karşılık, diğerinde ise analarının karnında, kucağında dünyayı tanımadan katledilmiş olan, Masum Bebelerin öldürüldüğünü unutmuş bir kadın var..!

Birinci resimde; daha düne kadar kendisi de onların arasında, Yüce Türk Milletinin Askerlerine karşı kurşun sıkarken, diğerinde ise O yüce Türk Milletinin Askerlerini kurtarma bahanesiyle yazılmış olan senaryoyu oynayan bir figuran var...

Birinci resimde; Bu milleti bölmeye, parçalamaya, ülke toprakları üzerinde bir başka ülke kurma ihtirası içerisinde olan vatan hainlerine karşılık, diğerinde ise Milletin özgür iradelerini sömürmek için, Kuzu maskesi takıp Kurt olduklarını göstermeden oy toplayarak, Yüce Meclis Çatısı altına kafalarını sokmuş olan, kendilerinin vekili var..!

Bu iki resim arasında; aslında yediden fazla fark var ama bunları ne ben yazmakla bitirebilirim ne de sizler bulmakla bitirebilirsiniz sevgili dostlar...Sağlıcakla kalın...

 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..