Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Gündelik yaşamdaki ilişki türleri

Gündelik yaşamdaki ilişki türleri
 

İlişkiler üzerine aslında söylenecek çok şey var çünkü gün içinde bir çok şeyle ve kişiyle ilişki halindeyiz.

Şeylerle olan ilişkilerimizi düşünmüyoruz bile çünkü onlarla, biz nasıl istersek öyle oluyor. Ben sana kızdım bugün beni giymiyorsun diyen bir ayakkabı görülmüş şey değildir.

Ama kişilerle gün boyunca farklı türde ilişki içindeoluyoruz farkında olmadan.

**

Evden çıkmadan sabah ev halkıyla bir ilişki yaşamaya başlarız ki, sabah sersemliğine yenilip karşı tarafın yada tarafların (hele birde fertlerden biri ergenismus* ise) hoşlanmayacağı sözler sarf edersek yandık, günün kalanını toparlayabilene aşk olsun.

**

Evden çıkıyoruz belki otobüste belki dolmuşta sessiz bir ilişki halinde oluyoruz yanımızdaki insanlarla.

İstemediğimiz şekilde durabiliyor kimi zaman yanımızdaki yada istemesek te cep telefonuyle konuştukları dinlemek durumunda kalıyoruz.

Sessizce kabullenmek oluyor bu sefer ilişkinin ana fikri.

**

Yada arabada gidiyorsunuz manita koltuğunda bile olsanız diğer sürücülerle bir ilişki halinde oluyorsunuz, sessizce kabullenmek yerine hafif bir küfür savurabilirsiniz. Bu da hem geren hem de rahatlatan bir türü oluyor ilişkinin.

**

Sonra işyerinde her zaman olmasa da, gerilmiş bir havanın kokusu gelebilir burnunuza bu, dikkatli davranmanız gerektiğinin ilk işaretidir. Bu işareti dikkate almayıp havada uçuşan sözcüklere karşılık kontrolsüz sözler sarf edersek ayıkla pirincin taşını türden bir ilişki yaşamış oluruz ki bu, hiç istenmeyen türüdür.

**

Bu arada rutin ilişkilerin dışında her gün yaşamadığımız ama hep var olan ilişkilerimiz var büyüklerle olan ilişkiler bunlardan biri, görevleri yerine getirmenin rahatlığını yaşayayım derken aslında bir de bakmışsınız ilgisiz konumuna düşmüşsünüz. Bu da çaresiz kabulleneceksiniz türüdür, ilişkinin.

**

Bunların dışında tesadüfen yaşanan ilişkilerimiz vardır karşılaşılan eski bir arkadaştan iyi göründüğümüzü duymak gibi bizi sevindiren , ya da arabanın önüne park etmiş ama sizin beklemenizin hiç önemi yokmuş gibi sırıtan sürücüyle yaşadığımız bizim sinirlenmemize neden olan ilişki türleridir.

**

Bunlar benim aklıma ilk anda gelenler bunun örneklerini arttırmak çok mümkün tabi.

**

Asıl önemli olan kendimizle olan ilişkinin türü değil midir?

*ergenismus 15-18 yaş arasındaki gençlere tarafımızdan verilen isim

 
Toplam blog
: 193
: 998
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

Kırklı yaşlarda başladığım yazma serüvenine elli li yaşlarda da devam etmeye çalışıyorum. Ünivers..