Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
İlişkiler
 

"Can Kırıkları " ve Sevgililer Günü..

"Can Kırıkları " ve Sevgililer Günü..
 

Rock müzikten zevk almamama rağmen , bir kahve molası verdiğim mekanda, kulağıma gelen parçanın sözleri ve yorum hoşuma gittiği için; garsona sorduğumda aldığım cevap oldu beni düşündüren “Can Kırıkları”…

Aşk şarkısı olmamasına rağmen, kırıklar hep kanattığı, bazen derin izler bıraktığı için olsa gerek hüzün kapladı yüreğimi…

A.V.M içerisinde ki kalabalığa baktım, vitrinlerde ki “Sevgililer Günü” sözcüğünün, bazıları için –içi boş- bile olsa nasıl heyecanla, umutla , telaşla beklendiğini hissettim.. Sonrasında “Seni seviyorum” sözcüğünü hatırladım tebessümle, yıllar sonra bu koşuşturma içinde olanlarda “Can Kırıkları” sözcüklerinin nasıl bir etki yapacağını duyumsadım… Yaşamaları gerekeni yaşıyorlardı şu an, yıllar sonra da yaşayacakları gerçekler gibi..

Sevgili olmak değil, sevgili kalabilmek önemli derken, bunu başarabilen insan sayısının yok denecek kadar az olduğu geldi aklıma. Evliliklerin ilk yıllarında başarılıyorken sonrasında neden olamadığı aşikardı aslında. Süreç uzundu, rutine dönüşüyordu her şey. Karşında ki insanla ‘her şey’ olunuyordu. Değerli, vazgeçilmez ve sevilen, alışılagelen olunurken ‘sevgili’ olunamaması kaçınılmaz sondu..

Çok mu önemliydi sevgili olmak ? Evet çok önemli ! Olmasa, insanlar bu denli yalnız, mutsuz ve arayış içerisinde olmazdı. Bu kadar çok evlilik bitme noktasına gelmezdi. İnsanlar sanal bir ortamda inanmak istedikleri şeylere inanarak sabahlamazdı. Seyrettikleri dizi kahramanları ile yer değiştirmezdi.Katlanmak duygusu kendi hapishanesine esir etmezdi insanları.

Biliyorum ki bir çok erkek o gün eşi dırdır etmesin diye çiçek alıp gidecek. Kadın hep bekleyen olacak. Sadece kadının gereksinimi varmış gibi. Ya erkek? O da hep bekleyen bu kadını mutlu etme çabası içine gireceğinden asla iyi bir sevgili olamayacak. Görevlerini yerine getiren bir robot haline dönüşecek. Sonra da “Can kırıkları.”

Kadınlar vardır heyecanı hiç bitmeyen. Karşısında ki erkeğe değerli olduğunu hissettiren.

Özel günlerde genç kız gibi hazırlanıp bekleyen. Romantik bir sofra, bakımlı, derli toplu, sevecen. Ama erkek o denli alışmıştır ki almaya o denli kanıksamıştır ki kadının vericiliğini, bu özveri hiç bitmeyecek zanneder… Teşekkür eder, yemeğin sonunda da ya alkolün etkisiyle yada özel günleri gereksiz bulduğundan uyur ! Sonra da “Can kırıkları.”..

“Senin gördüğün
yanağımdan süzülenler asıl içimde .
İçinde yüzdüğüm bir deniz var.”

Şarkıda ki son kıta’nın mısraları böyle diyor ! Yaşayan her varlığın sevgiye fazlasıyla ihtiyacı olduğunu unutmadan , var oluşun ve cinsiyetlerimizin farkındalığında, küçücük şeylerden yaratacağımız mutlulukları paylaşarak çoğaltalım.. Yapılamıyorsa da yaşanan, paylaşılan güzel şeylerin “katlanmak” haline dönüşmesine fırsat verilmeden, zamanı geldiğinde gitmeyi bilmeli…

“Bu kalabalığın içinde yapayalnız hissetmektense
Dünyanın bir ucunda tek başımayım.”
Şebnem Ferah

Saygı ve sevgiyle..
Nur Zeynep Çelik
11.Şubat.2010

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..