Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Gündemdekiler / Kısasta hayat vardır

Gündemdekiler / Kısasta hayat vardır
 

KISASTAKİ HAYAT : Adamcağız 2 çocuklu, hayatını emeğiyle kazanan gariban bir belediye işçisi..Görevi İspark’ın park alanı ilan ettiği yerlerde park edenlerden park ücret tahsil etmek. Olay günü de görevini yapıp park ücretini tahsil etmek istedi. Ancak bir otonun arka koltuğunda oturan hunharın, acımasız katilin biri “13 TL.park parası mı olur” diyerek peş peşe tetiğe basarak zavallı adamı cansız yere serdi. Vücüdundan fışkıran kanlar yerleri kızıla boyarken evde çocukları “ Babam bu akşam bize çikolata götürecek “ diye bekliyorlardı.

Sonradan tam bir suç makinesi olduğu anlaşılan bu acımasız katil duruşmada kravat taktı diye iyi halden 15-20 yılla yırtacak. Belki içerde o kadar da yatmaz.5 yıl sonra veya cumhuriyetin 100.yılında çıkacak bir afla 7 yıl sonra serbest kalıp, bıraktığı yerden suç işlemeye devam edebilir.

Maktulun geride kalan ailesine gelince..Sonu gelmez bir kabus ve bitmeyen bir kederle yaşamaya devam edecekler.

İdam cezası kaldırılırken böylesi suçluların iyiliği  mı düşünüldü? Her şeye rağmen hayatta kalıp hapishanede ıslah olurlar düşüncesi mıydı asıl neden? Fakat ıslah olmadıkları ve içimizden birilerine ölüm saçtıkları ortada. İşte bu noktada kısasta hayat vardır diyor ve idamın böylesi insanlar(!) için geri getirilmesini isiyoruz.

SAHİLLER KİMİN? : Anayasamıza göre sahiller halkındır. Toplumun faydalanmasına açıktır. Ancak gün geçmiyor ki beton istilası bu hakkımızı birer birer elimizden almasın. Son olarak İstanbul’un gözde sahillerinden Ataköy sahili inşaat tröstlerinden biri tarafından kapatılıverdi. Adam her gün gazetelere çarşaf ilan verip tanesini 1-2 milyona sattığı dairelerde oturacakların bu özel sahilden nasıl faydalanacağını anlatıyor.

İşin esas üzüntü veren tarafı bu trendin kentin her yerinde katlanarak artması ve kimsenin umurunda olmaması..

PATLAT GİTSİN : Son olarak Cumhurbaşkanı dayanmadı. PKK tarafından işgal eden ilçelerde yüzlerce asker ve polisimizin şehit düşmesine neden olan “Hassas şehir savaşının” sonuna geliniyor galiba? Akıl almaz bir kalleşlik ve hunharlıkla ilçelerin her tarafını patlayıcılılarla dolduran ve evden eve açtıkları tünellerle Mehmetçiğe ölüm yağdıran teröristleri bulundukları yerde toprağa gömmek gerekiyor. Birer ölüm tuzağı haline getirdikleri binalarda halktan kimse kalmadığına göre uzaktan patlat gitsin! Yoksa bu yılan yuvalarını boşaltmak çok cana malolacak..

FENERE NE OLDU? : Çok değil birkaç hafta önce 1-2 golle de olsa önüne geleni yenen Fenerbahçe şimdi de önüne gelene puan dağıtmaya ve hatta yenilmeye başladı. Bu yıl dört yıldız takmak için son fırsat olacağına göre bu çöküşün nedeni nedir? Onlarca milyon dolar verilen ve hemen hepsi on gol bile atamayan Naniler, Van Persi’ler gitmek için bahane arıyor galiba?

Çünkü ülkede birkaç bomba patlayınca nevirleri dönmüş olmalı. Biraz da gollerini sıralamaya devam eden Gomez’e baksınlar.. 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..