Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '07

 
Kategori
Sağlık
 

Güneş erken yaşlandırıyor

Güneş erken yaşlandırıyor
 

Yaz geliyor, güneşle yakın temas halinde olacağımız günler bizi bekliyor. Fakat güneş ışınlarını direkt ve etkili temasından kaçınmamız gerekir, daha çok güneşe maruz kalan kişilerin yüz, göğüs ve kollarında kırışıklıklar, çiller, güneş lekeleri, olarak bilinen yıldız şeklinde kahverengi lekeler, bacak ve kollarda küçük beyaz lekeler, deride solukluk, kuruluk ve tahriş ve esneklik kaybı deri esnekliğinde artma, gevşeklik, kılcal damarlarda çatlama gibi değişiklikler meydana gelir.

Ultraviyole radyasyon deri yaşlanmasının yanında deri kanserleri ve deride düzensiz lekelerin oluşmasına neden olur. Güneşten korunmada günlük kremlerin kullanılmasının sabah kahvaltısı yapmak kadar önemli olduğudur. Güneşten korunmak için; en az 50 faktör olan kremler sürülerek, güneşe çıkılması gerekiyor. Yüzü ve vücudu kapalayacak şekilde sürülmesi gereken kremler denize girip çıkınca etkisini kaybedeceğinden gün içinde birkaç kez tekrarlanması gerekiyor.

Dikkat edilmesi gereken, kremleri ne zaman sürüldüğüdür. Koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan en az yarım saat önce sürülmesi gerekiyor. Güneş kremleri sadece deniz kenarında değil, günlük hayattada kullanmalıyız, biz denize girme sezonunu mart ayında açtık, güneş pek etkili değil ama ben yinede kendime eşime ve çocuklarımıza koruma faktörlü krem sürmeden denize girmelerine izin vermiyorum ve fazla güneş de kalmalarına da müsaade etmiyorum özellikle yazın güneşin dik geldiği saatler 11:00 ile 15:00 arası uzak tutuyorum.

Ozon tabakasının delinmesiyle güneşin zararlı ışınları olduğu gibi yeryüzüne gelmekte. Bu nedenle de günlük hayatımızda da güneş kremlerini alışkanlık hale getirmeliyiz.

Koruyucu kremlerin yanı sıra şapka ve güneş gözlüğü kullanarak 11:00 ve 15:00saatleri dışında günleşmek gerekiyor........


BOL GÜNEŞLİ, FAKAT KORUNMALI GÜNLER DİLEĞİYLE

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..