Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Günümüz insanını bu hale getiren öğütler

Günümüz insanını bu hale getiren öğütler
 

Günümüz İnsanını Bu Hale Getiren Öğütler


Mecbur kalmadıkça sana yapılan iyilikleri görmezden gel. Böylelikle insanların gözünde bir değerin olur. 

Karşına bir iyilik yapma fırsatı çıkarsa da söz ver ama yerine getirme. Çevrendeki imajın; herkesin yardımına koşan birisi olmasın.

Sadece yeni tanıştığın insanlara vaktini ayır, onlarla ilgilen. Bu sayede (kaybettiğin) eski dostluklarının kıymetini daha iyi anlarsın.

Üç kuruş zarar etmemek için herşeyi göze al, kendini ezdirme. karşındaki 40 yıllık dostun bile olsa bunu sürekli yüzüne vur.

Keyifsiz bir günündeysen verilen selamı beğenme, selam da verme. Çünkü insanlar sadece keyfin olunca sana ilgi göstermek zorundalar.

Özel işlerini başkasına yaptırmaya alış ki yöneticilik becerilerin gelişsin. Bu yolda sömürü ve demagoji senin için vazgeçilmez düsturun olacaktır.

Ortak arkadaşlarının yıllara dayanan samimiyetini kendine örnek alıp sende onlara öyle davran. Aklına estiği gibi davranman için zaman kaybetmene gerek kalmaz.

Eskiden borçlu olan günyüzüne çıkamazdı. Şimdi alacaklılar borcunu istemeye utanıyor . Demek ki kaynaklarını iyi sömür ki
seni uzun yıllar idare etsinler. 

Başkasının emeğini kendininmiş gibi sahiplen, bir iki değişiklikle esinlendim deyip işin içinden çık. Hakkını savunan kendini yırtsa da haksız taraf susunca , her şey de olduğu gibi unutulup gider.

İşlerini yapmak/yaptırmak için kuyruklarda sıra bekleme, alemin akıllısı sen misin? Tanıdık bul, aracı bul, gerekirse çam sakızı... Senin zamanından başka önemli bir şey yok bu dünyada... 

Yazan : Turgay GEZİCİ
Web : www.bilincalti.com
Facebook : http://www.facebook.com/kigems
Twitter : www.twitter.com/turgaygezici 

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..