Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Güven problemi

Güven problemi
 

Güven, birbirini çok iyi tanımayan çiftler arasında bazen problem olabilir. Bu sorun eğer çiftler birbirinden uzakta, farklı şehirlerde ya da ülkelerde ise daha büyük problem yaratır. Eminim birçok kişi bu problemi yaşamıştır. Peki cözüm nedir? Nasıl bu psikolojiden kurtulabiliriz?

"Ben güveniyorum kardesim sevgilime, o aldatmaz beni" diye mi kabullenelim, ya da "Devamlı kontrol etmeliyim, aramalıyım. Ne yapıyor ögrenmeliyim" mi demeliyiz?

Bence cözüm karsidaki insani cok iyi tanımaktan geciyor. Onun ne yapabilecegini öngörebilmekten geciyor. 10 yıllık evliliklere bakın. Birisinin eşi iş için seyahate gider, yurtiçi veya yurtdısı. Ama eşlerde herhangi birisi kuskuya düsmez niye?Çünkü birbirlerinin artık ruhlarını biliyorlardır. Şimdiye kadar yani 10 yıl içinde oturmus bir güven duygusu var yoksa zaten bu ilişki yürümezdi.

Peki birbirlerini böyle uzun süre tanıyacak kadar sansları olmayanlar ne yapmalı?Açıkcası sadece çiftine güvenmekten ve inanmaktan baska caresi yok. Ama şuda bir gercek ki içinizde bu merak olustuktan sonra herzaman sizi kemirir. Yani kişi size olayları dogrularla söylemek yerine, sizin duymanız gerektigi sekilde anlatabilir. Bunun önüne kim gecebilir? Her olay baska bir hikaye olarak size anlatılabilinir. Telefonun aradıgınızda kapalı olması, şarjın bitmesi veya baska bir kişi ile konustugundan rahatsız edilmek istemediğinden olabilir. Ya da arkadaslarla bu gece dısarı cıktık, size hepsi arkadasım denilip aslında hoşuna giden bir insanın da bulunduğu bir grupla çıkmıs olabilir. Tatile arkadaslarımla gittik hiç gece cıkmıyoruz sadece denize giriyoruzun aslı, geceleri bidaha mı gelecegiz dünyaya dağıtalım da olabilir... Bunların hangisinin gercek hangisinin bizim hayal ürünü oldugunu kim ispat edebilir? İnsanın kafasında gecen binbir tilkinin ne oldugunu nasıl anlayabiliriz ki?

Bu düsünceler ve benzerleri kıskanclık duygusunu besler buyutur. Şu da bir gercektir ki, kıskanclık siz ne yaparsanız yapın kaybolan bir duygu degildir. Kimisinde az, kimisinde cok olur. Cok olduğu durumda karsı tarafı bunaltır, az oldugunda da ilgisiz oldugunuzu düsündürür karsı tarafa.

Ama sunu unutmayın ki, güven alınamayan ilişkilerinde hiçbir zaman zaten yürümediğide bir gercektir.

 
Toplam blog
: 7
: 1649
Kayıt tarihi
: 23.07.06
 
 

Hacettepe Üniversitesi-İstatistik 2005 mezunuyum. Mezun olduktan hemen sonra, yurtdışına dil eğitimi..