Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güven

Hayatta bir insanın en gereksinmesi olan şey nedir? Güven.

Çocukken anne-babaya duyulan güven yetişkin olduğunuzda kendinize ve çevrenize olan güveni oluşturur. Gençken ilk aşkınıza duyduğunuz güven ondan sonraki ilişkilerinizin de sağlıklı olmasını sağlar. İşyerinize olan güven başarılı olmanızı, ailemize ve arkadaşlarınıza olan güven asla yalnızlık duygusu yaşamamanıza, çevrenize olan güven birlikte yararlı işler yapmanıza, devlete güven huzurlu bir hayat sürmenize temel oluşturur.

Güven duygusunun önemi yaşamınızın her alanında kendini hissettirir ve yaşam kalitenizin belirleyicisi olur.

Ama ben ve birçok insan artık güven duygusunu unutmaya başladık. Son dönemlerde artık insanlar sürekli güvensizlikten söz eder oldular.

Arkadaşlarınızla önemli sırlarınızı paylaşmak istemiyorsunuz aranız heran bozulabilir ve özeliniz tüm insanların ağzına sakız olabilir. Ailenize güvenemiyorsunuz araya çıkar çatışması girdiğinde kanlı bıçaklı olabilirsiniz. Sağlık kontrolü için gittiğiniz hastanede ölümün eşiğinde olduğunuzu, derhal ameliyat olmanız gerektiğini öğreniyorsunuz hatta bazen o hastaneden sağ çıkamıyabiliyorsunuz. Gerçeği bulabilmek için birkaç doktoru ziyaret etmeniz gerekebiliyor..

Televizyon da uzmanlar hergün sağlıklı olabilmek için hangi besinleri almanız gerektiğini anlatıyorlar. Koşa koşa markete gidiyor buzdolabınızı otlarla, sebzelerle, meyvelerle, etlerle dolduruyorsunuz. Akşam haberlerde gdo'ların, tarım ilaçlarının, ekili alanların yakınında toprağa gömülmüş olan zehirli atıkların, toprağı birkaç yılda öldürecek canavar tohumların haberlerini izliyor, deli dana dan dolayı et, kuş gribinden dolayı tavuk, ağır metallerden dolayı balık yememeniz gerektiğini dinliyorsunuz.

Sokağa çıkamıyorsunuz çünkü karşıya geçmek için kenarda beklerken sarhoşun biri tarafından ezilmeniz son derece güncel bir olay. Eğer bundan kurtulursanız yolda sizden para isteyen tinercilerle karşılaşabilir, bıçaklanabilirsiniz. Diyelim o gün tinerciler sizin yolunuzu üzerinde değiller.3-5 kuruş için kaçırılabilir, cep telefonu için boğazlanabilir, kapkaça ya da tecavüze uğrayabilirsiniz.

Evdesiniz kapı çalındığında asla açmayacaksınız. Sucuyum gazcıyım diyerek eve giren birileri tarafından boğulabilirsiniz, mal satmak bahanesiyle dolandırılabilir, evinize giren hırsıza karşı yatak odasının dışında kendinizi savunmaya kalkarsanız tutuklanabilir, gece yatarken kapınızı kilitlemezseniz karakolda azar işitir, kilitlerseniz heran beklenen şiddetli deprem de dışarı çıkamayabilirsiniz.

Paranız mı var? Yastığınızın altına koyamazsınız, evinizde ki kasaya koyamazsınız, çantanızda taşıyamazsınız tek yol banka ama maalesef bankaya da koyamazsınız ya banka batarsa? Kredi kartınız mı var? Restaurantta kullanırsanız kopyalanabilir milyonlarca borca girersiniz, çalınırsa yine borçlanırsınız, oldu ya kredi kartı borcunuzu ödeyemezseniz sahip olduğunuz herşeyi kaybedersiniz. Kredi çekip ev sahibi olmak istersiniz ödemelerinizi yaparken birdenbire bir ekonomik kriz, ödedikleriniz uçar gider, geri kalan mal mülkten de olursunuz.

Çocuğunuzun arkadaşlarına güvenemezsiniz başına geleceklerden korkarsınız uyuşturucu, evden kaçma vs. Gözünüzün önünden ayıramazsınız organ tacirleri; okuluna güvenemezsiniz bir kız yüzünde bıçaklanabilir, oyuncak alamazsınız zehirli Çin oyuncakları; ne yedireceğinizi, içireceğinizi bilemezsiniz zararlı katkı maddeleri obezite, ne giydireceğinizi bilemezsiniz zehirli boyalar, kanser yapıcı sentetikler.

Kanser nedeni baz istasyonları, cep telefonları, televizyon, eksoz gazları, sera gazları, siyanürle altın arama, yeraltı sularının zehirlenmesi, deodorantlar, yok olan ormanlar, rant uğruna yok edilen zeytinlikler, fabrika atıklarından kirlenen deniz, trafik terörü, kapkaç terörü, pkk terörü, aile içi şiddet, toplumsal şiddet, iğrenç televizyon programları...

Güven huzurun temelidir. Ama nasıl?

 
Toplam blog
: 5
: 509
Kayıt tarihi
: 18.02.10
 
 

Dünyaya Nilüferce Bakış Açısı. Siyasal ve ekonomi eğitimim, yurt dışındaki yaşamım, sosyal alanda y..