Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlık
 

Güya sağlıkta dönüşüm

Güya sağlıkta dönüşüm
 

"Sağlıkta Dönüşüm" uydurmacasıyla halkın ağzına bir parmak bal sürerek karşı çıkmaları beklenen halka düzmece uydurmalarla peşinen kabul ettirilen ve tek alternatif olarak sunulan bu dahihane proje aslında halkın uygulamaya geçtiğinden beri halkımızın zararına işlemekte ve IMF ev Dünya Bankası emirleri uyarınca ifşaatlarine devam etmektedir.
Bu nasıl başarıldı; önce medya vasıtasıyla SSK önlerindeki abartılarak gösterilen kuyruklar, hastane rezaletleri ballandırılarak infial yaratılarak halkın oluru alındı. SSK hastaneleri gayrımülkleri ile birlikte devredildi. Çok ucuza ilaç imal edebilen SSK ilaç ve serum fabrikalrı kapatılarak çok daha fazla maliyetle farklı yollardan temin yoluna gidilerek ulusal aşı ve ilaç sanayii damarları tıkanarak patent yasalarıyla uluslararası ilaç tekelleri ülkemizde güvence içinde cirit atmasına müsade edildi.

Bu tekel içersinde doktorun etik olmayan arayışlara girmesine engel olma bahanesiyle devlet eliyle "Performans" adı alında aslında legal gösterilmeye çalışılan ancak fiiliyattta doktoru lüzumsuz ameliyat , gereksiz malzeme kullanımı , gereksiz tetkik ve tahlil isteyerek perfornmansı artırıcı garip yöntemlerle kendi koruması altında doktoruna sahip çıkmış gibi gözüküp ; gerçekte doğan performansdan pay alma yarışına giren ve bu yönde eğilimi olan hekim grubu da bu oyuna gelerek ameliyat , tahlil , tetkik, röntgen istemlerini artırarak hem bireysel maddi tatmin sağlamış hem de uluslararası tekele çoğu yurtdışından gelen kit, röntgen filmi , MR , CT , ameliyat sarf malzemeleri ile bilerek veya bilmeden destek vererek bu halkanın parçası olmuştur.

Bu cihaz tıbbi ürün ilaçlar ve ameliyat sarf malzemelerinin tamamı kar payları , hediyeler , yurtdışı tatiller ve benzeri hediye paketleri ve özendirici maddi paketlerle yürütülerek gereksiz sarf yoluna gidilmektedir.Asıl amaç tedavideki aslolan yol değil , yukarda bahsettiğim özendirici ve etik olmayan yollara dönüşmesidir.

Devlet hastaneleri SSK ların kapatılmasıyla aynen özel hastaneler gibi yönetilmekte olup, içerikten ziyade bol boyalı tefrişatla göz boyama esasına dayalı prensiplerle yürütülerek, kandırmaca yoluyla asıl amacından çıkarak hastane yerine otelcilik hizmeti vermeye başlamıştır. Doğal sonucu olarak da yeni doğan ünitelerinde bir hastanemizde bir ay içersinde 49 çocuğumuzu kaybettik.
Ayrıca istihdam yaratılma bahanesiyle ameliyathne yoğun bakım temzilik ve yemek gibi birimler taşeron firmalara teslim edilerek bilgiden yoksun eleman alınarak sonuçlarını medyadan açıklıkla görebileceğiniz sonuçlar doğmuş ve doğmaktadır.

Sosyall devlet olma yolunda halkın devletten istenci olan sağlık hizmeti temini artık para ile verilmekte olup halkımız artık parasını verse dahi sosyal yanı yıkılan devletde yatak bulamayacak hepsinden ötesi kafasında soru işaretleriyle mecburen bu hizmeti almaya çalışır gibi yapacak ; aynen devletin yapıyor gibi gözükmesi gibi ...

Aslında kral çıplak. Örtmeye kimsenin niyeti yok, çıplak olduğunu dillendiren de yok.

 
Toplam blog
: 11
: 762
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1962 Ankara doğumluyum. Beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapmaktayım. Sporun tenis ,yüzme, snowbo..