Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlık
 

Hormonlu ergenler...

Hormonlu ergenler...
 

ERKEN ERGENLİK


“Çocuklarımız ne kadar da çabuk büyüyor.” , diye çoğu kez düşünürüz. Sağdan soldan, duyduklarımızla ve okuduklarımızla da bir çok nedenini sıralarız bunun.

Beslenme , yaşam koşulları , nesillerin değişimi vesaire , vesaire....

Bizim nesildeki kızlar lise bir ya da ortaokul sonda çocukluktan çıkıp ergenlik dönemine girerdik , bizden sonraki nesil yani hormonlanan nesil artık 9 yaşında gelişip, ergenliğe girer oldu...

“Çocuğum nasılda büyümüş , kocaman insan olmuş.” gururuyla ailenin bunu sorun haline getirmesini bırakın , bu durumu övünç duyarak anlatır.

Erkek çocukları için de aynı şey geçerlidir.

Oysaki uzmanların söyledikleri bizleri harekete geçirecek cinsten bulgular.

Uzmanlar çocuklarda oldukça sık görülmeye başlayan erken ergenliğe, hormonlu gıdaların yanı sıra, kullanılan plastik malzemeler, oyuncaklar, rujlar ve ojeler gibi nesnelerin de sebep olduğunu bildiriyor.

Bunlar , bir nebze de olsa endokrin sistemini ve hormonal aktivasyonu bozucu unsurlar. Ve erken ergenliğe sebep olabiliyorlar.

Erken ergenlik de çocukta hem fiziksel hem de psikolojik yönden etkilerinin büyük oranda yaşanmasına sebep oluyor. Ergenliğin erken başlaması durumunda, çocuğun boyunun kısa kalacağını ihtimali de büyük. Önce boyu uzayan çocuk , daha sonra gelişmenin durmasıyla birlikte kısa kalabiliyor.

Ayrıca fiziksel değişimlerin erken yaşanması çocuğun psikolojik sistemini de zedeliyor.Çok küçük yaşlarda göğüsleri büyüyen ve adet gören bir kız çocuğu olumsuz etkilenmelere maruz kalıyor.

Erken ergenlik , geç kalan bir ergenlik dönemi gibi bir sağlık sorunudur.

Ailelerin bulgularını görmesi , bir doktora baş vurması ve çocuğa ayda bir yapılan iğnelerle ergenliğin zamanında başlaması sağlanıyor.

Bilinçli ebeveynler olarak çocuklarımızı olumsuz etkileyen bu ürünlerden uzak tutmak; belki de soruna bulaşmadan , çözüme ulaşmanın bir yolu.

Her şeyin normal yaşandığı bir yerküre arzusuyla...

Arzuliden.....

 
Toplam blog
: 77
: 2768
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Her şey ya da hiçbir şey... Ben misali gailesi olanlar, bir arzunuz varsa yaşamdan arzuliden arzular..