Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Güzel yurdumun duygusal insanları

Güzel yurdumun duygusal insanları
 

Görsel alıntı


 

Daha önceleri de bu ekranlarda yazdık, dedik ki, “ Yalan ve hile yaşam kaynağı olmuş “ 

Evet, bir başka yaşam kaynağı ise “ Dini duyguları istismar etmek suretiyle köşeyi dönmektir”

Bunun içinde dini söz ve söylemleri kurşun gibi kullanıp yürekte yara  açmak suretiyle hedefi on iki den vurmaya yeterlidir.

Dini duyguları istismar etmek suretiyle köşeyi dönenler, daha rahat makam ve mevkilere ulaşırlar.

Dini duyguları istismar edenler katlara, yatlara, yazlıklara ve yaylalıklara daha erken sahip olurlar, acısız, hüzünsüz ve tasasız huzur ve mutluluk içinde yaşarlar.  

Dini duyguları istismar ederek kısa yoldan köşeyi dönenlerin sayısı artarken, soyulanlar fakirleşiyor, yoksullara katılıyor, fakirlerin sayısı gittikçe çoğalıyor. 

Bakın cahillik çemberini aşmış, beyin olarak gelişmiş bilgili, kültürlü, aydınımız Prof. Dr. S.A.  Annenin başına neler gelmiş.

1996 doğumlu kızı Nil doğuştan itibaren artan rahatsızlığı nedeniyle 2011 yalında vefat eder. Daha önce boşanan Profesör vefat eden kızının acısıyla baş başa kalır.

Kendisine dini nasihatlerde bulunan ve cemaat toplantılarına davet eden T.B isimli kişi üstlendiği ahiret habercisi rolünü yalanlarla ve hilelerle çok başarılı bir şekilde yerine getirir.

Sözde ahirete gittiğini, orada kızı Nil’i çok üzgün gördüğünü, neden üzgünsünüz diye sorduğunda Nil ” Anneme söyleyin çok fazla zekât, sadaka, ve kurban parası dağıtsın ki mutlu olayım dedi”

Kızınızın mutluluğu için dağıtacağınız zekât, sadaka ve kurban paralarını bağlı bulunduğumuz Sakarya’daki hocamız Z.K. ya bizzat benim teslim etmem gerekir ki hocamız onu fakirlere, yoksullara dağıtsın.

Anne yüreği, evlat sevgisi ya Nil’in annesi hayli yüklü zekât, sadaka ve kurban parasını Sakarya’daki Hoca Efendiye götürmek üzere ahiret habercisi T.B. ye teslim eder.   

Bir müddet sonra ahiret habercisi T.B. tekrar Nil’in annesine gelir, Z.K. hocamız Nil’in ahirette huzur bulması için daha çok zekât göndermesi gerekiyor der.

Dayanmaz anne yüreği ya Nil’in annesi elinde, avucunda, köşede, varını, yoğunu Sakarya’daki Hoca Efendiye teslim etmek üzere ahiret habercisi T.B. ye verir. 

Ahiret habercisi yeniden gelir zekât yetmedi Sakarya’daki Hoca Efendi Nil’in rahat etmesi için annesi evini de satsın demiş.

Nil’in annesi de ev bu yalan dünyanın beyhude hanı değil mi, boş ver yalan dünyanın evini diye evini de satmış paraları ahiret habercisi T.B. ye vermiş. (Haber Fevzi ÇAKIR - HT GAZETESİ)

İşte dini duyguları istismar ederek, yalanlarla, hilelerle, zahmetsiz, yararlanmanın, iyi niyeti kötüye kullanmanın ve sömürerek köşe dönmenin ne kadar kolay olduğunu okudunuz.

Peki, burada bütün suçu ahiret habercisi T.B. ye mi yüklemek lazım, Sayın, Profesörün hiçmi hatası yoktur?

Aydınımız Profesör Dr. anne S.A. bu kadar ilim ve bilim okudu, hiçmi bir dini konuda bilgi sahibi olmadı?  

Bir başkadır güzel yurdumun insanları onlar böyle temiz duygulara sahiptir.

Bu güne kadar kim ahirete gidip gelmiş ki ahiret habercisi T.B. gitsin orada Nil’i üzgün şekilde görsün?  

Yok, canım gitmemiş de Nil’i rüyasında görmüş, neden Nil annesinin rüyasına girmiyor da T.B. nın rüyasına giriyor? Dini duyguları istismar ederek yalanlar ve hileler uydurmak bedava parayla satılmıyor.

Profesör Dr. S.A. nın bu yolda dağıttığı zekât, sadaka, kurban parası ve sattığı ev parası ahirete göç eden kızı Nil'e sevap, ahiret habercisi T.B. ye anasının sütü gibi helâlı hoş olsun!.

 

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..