Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Haftanın önerileri 28 Mart - 4 Nisan

Haftanın önerileri 28 Mart - 4 Nisan
 

Yapın : Daha temiz ve yaşanılabilir bir Dünya için;

- Evinizdeki standart ampülleri tasarruflu modellerle değiştirin.

- Kombinizin veya klimanızın sıcaklığını 2-3 derece azaltın.

- Markette mümkün olduğunca az plastik poşet kullanın, daha iyisi bez alışveriş çantalarından edinin.

- Kağıt havlu, tuvalet kağıdı, peçete vs. kullanımını azaltarak daha az ağaç kesilmesine destek olun.

- Atıkları kaynağında ayırarak geri dönüşümüne yardımcı ve çevreyi kirletmesine engel olabiliriz. Örneğin pilleri mutlaka diğer atıklardan ayırmamız gerekir.

Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Eminim siz de bu örneklere benzer şeyler söyleyebilirsiniz. Hepimiz daha temiz bir dünya için ne yapmamız gerektiğini az çok biliyoruz. Ancak uygulamakta zorlanıyoruz. Biraz daha dikkat ederek gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabiliriz.

Okuyun : Kişişel gelişim daha doğrusu ya da ötesi insanın kendini tanıma yolculuğunda en temel kavramlardan bir tanesidir Farkındalık. Hatta ilk bilmemiz, öğrenmemiz gereken şey de farkındalıktır bence. Osho bir çok kitabında olduğu gibi Farkındalık ta da bu kavramı kendine has üslubuyla anlatıyor.

Osho, kimilerine göre sahtekar, inananlarını sömüren bir şarlatan. Kimilerine göre ise Hz. İsa'dan sonra dünyaya gelmiş en tehlikeli! insan. En azından felsefesi ve ne dediği hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var diye düşünüyorum.

Asi Ruh ya da Provokatör Mistik diye anılan Osho;  kitaplarını kendisi yazmamış, konuşmaları ve sohbetleri öğrencileri tarafından 30'dan fazla dile çevrilmiş ve 600'den fazla ciltler halinde yayımlanmıştır. Çok sıradışı bir yaşama ve kendine has felsefi disipline sahip olan Osho 1990 yılında - taraftarlarının görüşüne göre CIA tarafından zehirlenerek - ölmüştür.

Kitaptan;

Ben sana bir ahlak dersi vermiyorum.

"Bu doğru, bu yanlış, bu ahlaklı, bu ahlaklı değil" demiyorum. Bunların hepsi çocukçadır.  Ben sana çok basit bir kriter veriyorum: "Farkındalık"

Eğer farkındalıkla bir şey yaparsan doğru olmak zorundadır çünkü farkındalıkla hiçbir şeyi yanlış yapamazsın. Ve farkındalık olmadan da herkes tarafından tardir edilen kimi şeyleri çok iyi yapabilirsin.
Ama ben hala ona yanlış diyorum çünkü farkında değilsin. Ve yanlış sebeplerden dolayı yapmış olmalısın. Farkındalık olmadan onların sadece gösteriş, ikiyüzlülük olduğunu biliyorum. Onlar seni yapmacıl hale getirir. Seni özgürleştirmezler, seni özgürleştiremezler.

Tam tersine seni hapsederler.

İzleyin :  Baraka

Baraka (kutsama, yaşamın soluğu, özü anlamına geliyor) hiç bir diyaloğun geçmediği sadece görüntülerden oluşan mükemmel bir belgesel. Harika görselliğinin yanında sizi bol bol düşündürüyor.

1992 tarihli Ron Fricke imzasını taşıyan film 6 kıta da 24 farklı ülkede -Türkiye de var- yapılan çekimlerin harmanlanmasıyla oluşturulmuş. Belgeselde, modern toplumun koşuşturmacası içindeki insanların, mekanik hale gelmiş yaşamları anlatılmaktadır. Modern ama mutlu olmadığımız bir dünyanın gelmiş olduğu noktayı çok güzel özetleyen bir film. Görüntüler ise fazla söze gerek bırakmıyor.. Her kare ayrı bir fotoğraf.

Mutlaka izlenmeli!!

 
Toplam blog
: 63
: 864
Kayıt tarihi
: 21.02.13
 
 

Profesyonel Yaşam Koçu, Regresyon Hipnoterapisti, İlişki Koçu, Satış Koçu   Kişi ve kurumlara pro..