- Kategori
- Dünya Mutfakları
Haftasonu için pratik karışık pizza tarifi

pizza
Pratik Karışık Pizza
Hafta sonu pizza keyfi yapmak isteyenler için hem pratik hem de lezzetli bir tarifim var. Malum her zaman dışarıdan pizza yemek pek ekonomik olmuyor. Hele birde ödemeniz gereken bir sürü taksitiniz varsa hiç olmuyor. En iyisi mi kendimiz yapalım :)
Yapım süresi yaklaşık 30 dakika sürüyor. Tarif 4 kişiyi rahatlıkla doyuruyor. Tabi isterseniz malzemeleri kişi sayısına göre azaltma ve yükseltebilirsiniz.
İhtiyacınız olan malzemeler;
500 gram buğday unu
250 ml ılık su (1 su bardağı)
20 gram yaş maya
100 ml sızma zeytin yağı (yarım su bardağı)
Bir miktar tuz
Sos için malzemeler;
2 yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kekik
Pul biber ve karabiber
1 Çay bardağı su
Üst malzemeler: Canınız nasıl isterse, kaşar peynir, salam, sucuk vb.
Yapılışı:
1) Küçük bir kap yada bardak içinde mayayı ılık suyla karıştırıp eritin.
2) Unu yoğurma kabınıza alın ve suda erittiğiniz mayayı orta kısma döküp hafif karıştırın. Tuz ve sıvı yağıda ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın.
3) Hamur kıvam aldıktan üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar kabarması için bekletin.
(Küçük bir tüyo veriyim: Eğer hamurun hızlıca kabarmasını istiyorsanız mayayı suda eritirken için bir miktar şeker atın. Çok kısa sürede hamur kabarır)
4) Hamur kabaca 2 katı kadar kabardığında merdane yada elinizle açıp pizzanızı yapmaya başlayabilirsiniz.
5) Bu arada sosunuzu da hazırlayın. Sos malzemelerini bir kap içinde karıştırın.
Son işlem olarak açtığınız hamurun üzerine sosunuzu gezdirin ve ardından üst malzemeleri dizin.
180 derelik fırında üst malzemeler kızarınca pişmiş demektir.
Afiyet olsun.
Tarif kaynağı: pizza tarifleri