Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '13

 
Kategori
Deneme
 

Hain dediğiniz kişi sadece sizin istemediğiniz şeyi yapmıştır; bu nedenle ihanet diye bir şey yoktur

Hain dediğiniz kişi sadece sizin istemediğiniz şeyi yapmıştır; bu nedenle ihanet diye bir şey yoktur
 

Sevgiyi, bağlılığı, sadakati siz mutlak itaatin mühürü, kalbe/ruha konmuş silinmez şerh mi sanıyorsunuz acaba? Sizinle birlikte yürüyen kişi sizden ayrılıp yoldan çıktığı zaman size ihanet mi etmiş oluyor? İnsan insana isterse istediği sürece bağlı kalır, herkes herkesi yarı yolda bırakıp gidebilir; ayrılma, bırakıp gitme ihanet değildir.

Sizlerin bazılarınızın ihanet saikiyle  baskı altına almak bazı işlerinizin hallolmasını sağlayabilir ama unutmayın insanların da kendi planları var; hiç kimse hiç kimseye göre yaşayamaz. "Aşkıma ihanet etti" Ne kadar saçma. Sizi sizin istediğiniz sürece seveceğine söz mü verdi ki verse de dönebilir  dönmek hayatın bir gereğidir, etik değerlerin ihlali değildir.

Eskiden ihanet filmleri çevriliyordu, bugün ihanetten bahseden var mı; çünkü yok böyle bir şey, evrenin çocukları yanlış oyuncaklarla oynadıklarını görüp kaldırıp atıyorlar. Şimdi artık İhanet sadece ilkel insanların çöplüklerinde kaldı. Vatana ihanet diye bir şey vardı savaştan kaçanı vuruyorlardı mesela şimdi belki o da yok; çünkü ihanet diye bir şey yok.

İhanet kişiyi bir nevi emri altına almaktır, hiç kimse sizin isteğinize göre hareket edemez; seviyorum dedi, sevmedi, bırakıp gitti, olabilir. Hayat anlıktır, o an seviyormuş, şimdi sevmiyor ya da sevmediğini anlamış, insanların sizi istedikleri anda bırakıp gitme hakları vardır.

Dünya kutsal değerlerin büyük menfaatlerin dünyası değil artık, bunu bileceksiniz; ömür boyu bağlılıklar ki- ki son derece yanlış- mazide kaldı, hayat anlık, seni öptüğümle kal, Mecnun aşkları için beklentiye girme.

Evliliklerde -hani evlilikler de eski zamanların saçma adetlerinden biri ya - eşlerden biri artık eşini sevmediğini söylüyor, başkasını seviyor ya da nedensiz ayrılmak istiyor. Senin ki yapamazsın deyip öldürüyor. Aşağılık herif! Kulaklarından tavana asmazsam namerdim, devlet yok ki! Ulan eşin senin tapulu malın mı hayvan oğlu hayvan! Nikâhınızda mezara birlikte gireceğinize dair şerh mi var! Bu tür suçlara mutlaka ağırlaştırılmış ceza verilmeli.

İhanet korkusu insanların serbest davranmasını da önlüyor. Kişinin içinde söylemek istedikleri var, ihanet olarak algılanır diye söyleyemiyor ve işte bizler bu söylenemeyen şeyler nedeniyle acı çekiyoruz. Yaptığınız/söylediğiniz her şeyin hesabını kendinize verebilecekseniz - özellikle ülkemizin inşallah gelecekteki düzeni olan Ağaç Hareketinde- ne yaparsanız ne söylerseniz söyleyin yakanıza yapışmayacağımızı ve ihanet intikamcılarının infazlarını önleyeceğimizi bilmenizi isterim. Hain avcılarına duyurulur!

 

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..