Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Haliç şenlenecek

Haliç şenlenecek
 

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF)'nin 50. ve Beyoğlu Belediyesinin 150. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde İstanbul Haliç're ilk kez bir "Yelken şenliği" düzenleniyor. TYF Başkanı Nazlı İmre Hanım 20 Kulübün toplam 40 tekne ile katılacağını söylemiş. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu sahillerinin yelken yarışları ile yeni bir havaya kavuşacağını, Haliç'e kıyısı olan Hasköy ve Halıcıoğlu semtlerinde gençlerin futbol dışında da bir spora özendirileceklerini vurgulamış. Nazlı İmre ayrıca " Arkasındaki ve kıyısındaki yaşam alanları ile Haliç, insanları yelkenle tanıştırarak ön yargıları kıracak.Çünkü insanlar görmedikleri şeyden korkarlar" demiş.

Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Yarışlar yarın saat 12.00 de başlayacak ve 2 gün sürecek. Haliç asırlardır ilk defa yelkenlerle donanacak. Kıyısından insanlar yarışları izleyecek, gençler etkilenecek, ana babalarına yelkenci olmak istediklerini söyleyecekler. " Amatör Denizcilik Şenliği" hayalim küçücük bir adımlada olsa hayata geçiyor.

Cumartesi ve Pazar günleri fırsat bulursanız muhakkak Haliç kıyısına gidip yarışları, olanak bulursanız yarışlar başlamadan önce sporcuların ve teknelerin hazırlıklarını, heycanlarını izleyin.

2360 yıllık bu kentin değerini bilip ona göre insan merkezli hizmetler Belediyelerin görevleridir. İkibin yıllık bu kentin Haliç'i en az 1 800 yıl boyunca Dünyanın ticaret merkezi olarak yaşadı. Unkapanı ve Yağkapanı iskeleleri Bizanstan Osmanlının son dönemlerine kadar bu kente Dünyanın dörtbir yanından gelen zenginliklerin ilk vardıkları iskeleler rıhtımlar oldu.

Zaman akıp gitti. Boşuna harcandı. Hele 19.yy ve 20.yy başında kıyısına kurulan sanayi tesisleri ile güzelim Haliç katledildi. 21.yy'da Haliç yine Dünyanın en önemli denizcilik üslerinden biri olabilir.

 
Toplam blog
: 20
: 1108
Kayıt tarihi
: 19.05.07
 
 

2004 yılında emekli olduktan sonra hobim denizcilik araştırmalarına yöneldim. 1980'den beri tekne ya..