Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '14

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Hamilelikte hemoroid (basur) nedenleri ve tedavisi

Hamilelikte hemoroid (basur) nedenleri ve tedavisi
 

Hamilelik Döneminde Hemoroide Dikkat


Hamilelik Döneminde Hemoroid (Basur) Sorunu

Hemorid veya basur adı verilen sorun her 3 kişiden birinin yaşamı boyunca karşılaşacağı çağın ileri gelen hastalıklarından biridir.

Bilindiği gibi hemoroid sorunu bir toplar damar hastalığıdır. Makat bölgesindeki damar yumakları ve bu yumakları saran bağların deformasyonu sonucu ortaya çıkan memelere, basur veya hemoroid diyoruz.

Ancak hemoroidin nedenleri kabızlık, dengesiz beslenme ve sayabileceğimiz bir çok neden olabileceği gibi gebelik döneminde hemoroide sıkça rastlanır.

Bunun en önemli nedeni, hamilelikle birlikte rahmin büyümesi, bağırsaklara ve dolayısıyla anüse gelen basıncın artmasıdır. Ayrıca bununla birlikte hamilelik döneminde yaşanan kabızlık ta hemoroid yani basuru tetikleyen ikinci önemli etken olmaktadır.

Gebelikte hemoroid sorunu yaşayan hanımlar geç kalmadan ve hamileliği daha ilerlemeden , bir an önce hemoroid tedavisine başlamalıdır ki, doğumla birlikte basur ilerlemesin ve sıkıntı çoğalmasın.

Gebelerde basur tedavi yöntemlerinde, hemoroid tedavisinde yaygın olarak kullanılan kortizonlu fitil veya kremler ile lokal anestezik uyuşturucu kimyasallar içeren ürünler çok dikkatle ve olabildiğince kısa süreli kullanılmalıdır. Doktorun tavsiyesi ve takibi dışında bu tedavi yöntemleri, kimyasal etken maddeler kana ve plesentaya geçebileceğinden  risk teşkil etmektedir. Cerrahi müdahale gerekirse de, anestezi olamadan operasyon yapılması daha sağlıklı olacaktır. Ancak hemoroid ameliyatlarının gebelerde ortaya çıkarabileceği kanama riskleri de dikkate alınmalıdır.

Hamilelikte basur, hemoroid sorunu yaşayan annelere tavsiyem, hekimine danışmak şartıyla doğal tedavi yöntemlerini denemeleridir. Ancak aktardan alınan ürünlere rağbet edilmemeli profesyonel firmaların terkiplerine başvurulmalıdır. Tabi bu yöntemler içinde yenilen içilen ürünleri çok ta tavsiye edemeyiz. Son yıllarda çokça tercih edilen bir hemoroid tedavi yöntemi olan kara sakızlı merhemle basur tedavisi, gebelikte basurdan muzdarip hanımlarıni ve doğumda hemoroidle tanışan emziren annelerin kullanabileceği en doğal ve güvenilir yöntemdir. Kara sakızlı merhem hem doğal içeriyle hem de yenilen içilen bir ürün olmamasıyla hamilelikte hemorid yaşayan hanımlarda tam anlamıyla bir iyileşme sağladığı gibi, doğumdan önce hemoroid evresinin ilerlememesi anlamında koruyucu bir kalkan olacaktır. Tabiki kabızlık yaşayan hamile bayanlarda makat çatlağı, yani anal fissür de değerlendirilmeli, ve makat çatlaklarına özgün doğal tedavilerde uygulanarak makat bölgesi rahatlatılmalıdır.

Doğumu bekleyen ve çocuk emziren ve aynı zamanda hemoroid yada anal fissür yaşayan tüm annelere sağlıklı bir yaşam dilerim.

Hemoroid, basur üzerine diğer makalelerimi okumak isterseniz alttaki linki tıklayın lütfen.

http://blog.milliyet.com.tr/basur---hemoroid-neden-olur-/Blog/?BlogNo=460690

Engin HALİTOĞLU

Fitoterapi ve Alternatif Tedavi Uzmanı 

 
Toplam blog
: 10
: 34833
Kayıt tarihi
: 23.03.14
 
 

Allah'ın doğada insanoğluna sunduğu ve ya unutulmuş yada farkedilmemiş sonsuz nimetleri olduğunu ..