Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hamsi tatlısı

Hamsi tatlısı
 

Hamsininde tatlısı olur demeyin çok güzel oluyor.

Karadeniz yemeklerini çok iyi bilirim ve yaparım. Mesela mısır ekmeği, hamsili pilav, kuymak, mıhlama..

Kuymakla mıhlama birbirinden farklı; kuymağın içine mısır unu eklenir, mıhlama sadece tereyağı ve Trabzon Peyniri ile yapılır; ay bide yanına köy ayranı çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.

Hepinize şimdiden afiyet olsun. Size ben hamsi tatlısı tarifini vereyim; hamsinin her çeşidi çok lezzetli.

Malzemeler:250 gr. Hamsi,
250 gr. Un,
5 adet yumurta,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı zeytinyağı,
¼ limonun suyu,
tuz,
1 su bardağı zeytinyağ,
½ fincan yeşil fıstık,
½ fincan fındık,
Jöle malzemesi: 1 adet muz,
1 adet portakal,
100 gr ahududu,
1 adet kırmızı elma,
1 adet şeftali,
2 su bardağı su,
300 gr. şeker.

Şerbet malzemesi:
½ kg toz şeker,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı limon suyu.

Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayını; yıkayıp durulayın. Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırın. Yaklaşık yedi dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyin. Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakını. Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırın. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatın. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartın. Şurubu hazırlayın. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye dizin. Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesin ve çekirdeklerini ayıklayın ve bir kapta birleştirin. Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave edin. Su ve şeker ilave ederek pişirin. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökün.

Servis Önerileri
Yarım saat bekletip soğuk servis yapın. Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.

Afiyet olsun!

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..