Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Hangi görüştekiler hangi ülkelerin Türkiye'ye saldırmasını dahi haklı görür? Listeli...

Hangi görüştekiler hangi ülkelerin Türkiye'ye saldırmasını dahi haklı görür? Listeli...
 

Farklı siyasi görüşlerden insanlarımızın taraf tutuş biçimi, görüşlerinin içeriğindeki dogmacılık ve peşincilik uluslararası ilişkilere verilen yorumlarda bazen öyle bir his uyandırıyor ki bende, hepsi ülkesini sevdiğini iddia eden insanların Türkiye 1918 benzeri bir askeri saldırıya uğrasa nasıl bir düşünce içerisine girecekleri hakkında ciddi tereddütlere düşüyorum.

Bir ülkede bir iç çatışma yaşanıyor, soykırıma dönüşüyor, bakmışsınız ülkemizin büyük kısmı soykırımcının yanında, bir ülke diğerinin toprağını işgal ediyor, yakıyor, yıkıyor, bakmışsınız ülkemizin büyük kısmı işgalcinin yanında. Bir ülkede sosyal sigorta sistemi yok, bir kısmımıza göre onun devleti en halkçı devlet. Diğerinde konuşan asılıyor, o ülke bir kısmımıza göre özgürlükte örnek almamız gereken ülke. Bir ülkede darbe yapılıyor, iç meselelerde ortada fol yumurta yokken darbe karşıtı kesilenler kendi ideolojisine koşutsa onu alkışlıyor...

İşte Çin olayında gördük. Neden olduğu, nasıl olduğu büyük ölçüde belli bir olayda Çin'i savunanlarımızın sayısı neredeyse Uygur'lara destek verenleri geçecek. Uygurlar'a "Sus otur, Çin'in demokrasisini dünyanın hiçbir yerinde bulamazsın!" diye akıl veren mi ararsınız, "Yükselen Çin'i yıpratma amacındaki dış kaynaklı oyunlara gelmeyin, uslu uslu ezilin, sindirilin, ölün" e gelen laflar söyleyenleri mi!..

Aracın amacın önüne geçişini, devletler arası ilişkilerde abartılı dostluklar düşmanlıklar, peşin övgüler yergiler bulmayı, ideoloji karikatürü olan ülkeyi putlaştırmayı sadece Çin örneğinde ve sadece sol örneklerde görmedik, görmüyoruz elbette. İşte İslamcılar ve liberaller...

Birilerine göre İran gibi İslami rejimlerde ne yapılırsa iyi, haklı, hep onu uyaran, çekemeyen dış dünya haksız.

Diğerlerine göre Türkiye-Batı, Doğu-Batı ilişkilerinde daima Türkiye, doğu haksız, her zaman Batı, özellikle de Amerika haklı...

Çekinmeme yol açan durum, bu ideolojik ülke fetişizmi hepimizin çekinmesine yol açmalı bence. Gün gelip ülkemiz bizzat bir askerl saldırıyla karşılaşırsa, işte görme ihtimalimizin yüksek olduğu tablo şudur:


"Ulusal sol" iddiasındaki kesim için Türkiye'ye saldırdığında Türkiye'nin karşılık vermekte bile haksız olacağı, karşılık verirse de provakatör, maşa damgası yiyeceği ülkeler:

-Aylık 20 dolar maaşla barakalarda insan süründürerek insan gibi yaşamaya çalışan dünyaya kafa tutup duran Çin!
-Otoriter olmayan yönetimlerin korkulu rüyası Rusya

Sosyalist iddiadaki kesim için Türkiye'ye saldırdığında Türkiye'nin karşılık vermekte bile haksız olacağı, karşılık verirse de provakatör, emperyalist kapitalist emek düşmanı uluslararası burjuvazi maşası damgası yiyeceği ülkeler:

-Castro'lu Küba
-Chavez'li Venezuela
-Morales'li Bolivya

İslami iddiadaki kesim için Türkiye'ye saldırdığında Türkiye'nin karşılık vermekte bile haksız olacağı, karşılık verirse de provakatör, Batı'nın maşası damgasını yiyeceği ülkeler:

-Olası nükleer gücünü Türkiye'ye karşı tehdit unsuru yapmayacapına dair sözleşme imzalamış İran!
-İslami nükleer güç Pakistan


Liberal iddiadaki kesim için Türkiye'ye saldırdığında Türkiye'nin karşılık vermekte bile haksız olacağı, karşılık verirse de provakatör, maşa, dünyanın gittiği yeri anlayamamış doğu bloku ajanı damgası yiyeceği ülkeler:

-Elbette ABD
-Neo-liberal ekonomiye tam olarak uyum sağlayamamış birkaç geri kafalı ülke dışında tüm Avrupa!


 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..