Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Hani Kürtler kardeşinizdi?

Hani Kürtler kardeşinizdi?
 

Bırakın artık biz Kürtlere attığınız yalanları, bırakın yaptığınız sahtekarlıkları, içi boş saçma sapan sözleri bırakın, biz kardeş mardeş değiliz sizinle, bunu artık çok daha iyi anlıyoruz. 

Aldattınız bizi, kandırdınız, 80 yıl önce sizinle omuz omuza kardeşçe ve eşit yaşayacağımız bir ülke uğruna savaştık, canımıza can kattık, katığımızı bölüştük ve emperyalistleri bu coğrafyadan omuz omuza vererek kovduk. 

Vatanın elden gideceği en kötü anda bir tek sizinle beraber biz savaştık, etrafınızda kim vardı bir hatırlayın, sizi ortada yarı yolda bırakıp peş peşe devletçikler kuran Araplar mı, Makedonlar, Arnavutlar, Boşnaklar, Rumlar mı? Kim vardı sizinle aynı cephede hatırlayın bir, lütfen hatırlayın, Malazgirt 1071 de Bizans imparatorluğuna karşı sizi bu topraklara buyur eden kimlerdi onu sorma gereği bile duymuyorum. 

Biz sizinle gah Çanakkale de, gah Sakarya da, gah Kıbrıs’ta hep omuz omuza hep savaştık. 

Bizi kandırdınız, 80 yıl boyunca bizi yok saydınız, dilimiz yasaklandı, şarkılarımız yasaklandı, göz yaşlarımız dahi yasaklandı, siz ocağınıza incir ağacı diken İngilizlerin, Fransızların, Almanların ve İtalyanların kültürlerine, dillerine büyük bir hayranlık duyarken, sizinle ölümüne bu vatan uğruna canını veren Kürtlerin dilini yasakladınız, kendi kültürlerinin varlığında ısrar edenleri işkencelerden geçirdiniz, çoğunu ölüme terk ettiniz. 

Alaya aldınız bizleri, bizi sizin ya inşaatçınız, ya bahçıvanınız, ya şoförünüz, ya hizmetçiniz olarak gördünüz. 

Filmlerinizde hep aşağıladınız, tahamülünüz olmadı bize, bir Yılmaz Güney'imize, bir Ahmet Kaya'mıza, bir Musa Anter'imize, bir Aynur Doğan'ımıza tahammül etmediniz sürgünlere gönderdiniz, saldırdınız, öldürdünüz! 

Bu feryat bir Kürdün yüreğinden değil varlığının bilincine varan tüm Kürtlerin yüreğinden çıkan bir feryat, biz ne sizin gördüğünüz gibi terörist, ne çapulcu, ne cahiliz, bizlerde sizler gibi bu coğrafyanın ortağıyız, 20 milyon Kürdüz biz, siz bizi kandırsanız da, siz bizi aklınız sıra aşağılasanız da biz bu topraklar uğruna canımızı vermeye hep hazırız. 

“Kardeşlerimiz” dediniz bize, sorarım size kardeşlerinizin konuştuğu lisandan kaç kelime biliyorsunuz, sevgilinize Kürtçede seni seviyorum “ez jite hezdikim” diyebiliyor musunuz? 

Anlayın artık bizi, bu coğrafyada ne Kürt, ne Türk ölmesin istiyoruz, kimse ölmemeli, Hakkari’den siz vazgeçseniz de biz İstanbul’dan vazgeçmeyiz.  

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..