Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '08

 
Kategori
Basketbol
 

Harun Erdenay'ın 41 yaş performansı

Harun Erdenay'ın 41 yaş performansı
 

ITU Türk basketbolü için ekol olmuş,ülkenin en önemli üniversitelerinden birinin desteği ile yıllardan beri basketbole gerek yetiştirdiği oyuncular, gerekse de ülke şampiyonlukları ile damgasını vurmuş bir kulübümüz.

İşin içine para ve yabancı sporcular girdikten sonra Birinci ligde tutunamayıp ikinci lige düştüler. Şimdi tüm camia el ele vermiş,kulübü tekrar layık olduğu Birinci lige çıkarmaya çalışıyorlar.

Bu çabada baş role, babası Kemal Erdenay'ın isteklerini kıramayan,milli basketbol takımımızın eski kaptanı, Pegasüs Harun Erdenay, 41 yaşında, soyunmuş durumda.

23 Nisan Çarşamba günü terfi müsabakalarına gidişte son durak olan maçlarında ITU, Efes Pilsen'in pilot takımı Pertevniyal ile ikinci maçına çıktı.Pertevniyal tarafında Efes'in A takım maçlarına da çıkardığı, Barış Hersek, Bora Hun Paçun gibi geleceğini emanet etmeyi düşündüğü isimler vardı.

Harun bu maçta ITU'yü attığı 30 sayı ile sırtladı ve takımını Adana'da Mayıs başında yapılacak terfi müsabakalarına taşıdı.Kalitesini 40'ın üzerindeki yaşına rağmen gençlere gösterdi. Beni ise düşüncelere itti. Pertevniyal bu seriyi Harun'a karşı kazanamamıştı. Şimdi buna üzülmeli mi,sevinmeli miyiz? Pertevniyal'in gençleri kendilerine A takım maçlarında süre verilmediği için babaları yaşında Harun'a karşı kazanamıyorlar. Harun çünki onların yaşında ITU'de ortalama 40 sayı ile oynuyordu. Oynaya oynaya Pegasüs olmuştu.

Peki bu çocuklar kendilerine bu şans verilmezse ne yapacaklar, kabahat onlarda mı, onlara güvenmeyenlerde mi?

Soru budur. Takımlarında oynatılmayan, yabancıları bençten seyreden Milli oyuncularla nereye kadar gidebiliriz? 2010'da sahaya kimi süreceğiz? NBA oyuncularımıza mı güveneceğiz yine? Gelseler de gelmeseler de onları günah keçisi mi ilan edeceğiz?

Bu soruyu Türk basketbolünü yöneten tüm birimler kendilerine sormalılar. Gelecek kendi çocuklarımızdadır. Yabancıların sırtlarına basarak nereye kadar gidebiliriz? Sonra da Efes örneğinde olduğu gibi Sırbistan deplasmanına ABD'li oyuncular gitmediklerinde; onları kadro dşı bıraktığımızda o ana kadar güvenmediğimiz çocuklarımıza diyecek bir sözümüz kalmış mıdır?

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..