- Kategori
- Yemek - Mutfak
HAŞHAŞLI HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI

TATLI
HAŞHAŞLI FISTIKLI MISIR UNU TATLISI
MALZEMELERİ
4 yumurta
1,5 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı haşhaş tohumu
1.5 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme un
1.5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Üzeri için Antep fıstığı ve portakal dilimleri
HAZIRLANMASI
Yumurtalar ve şekeri karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
Sırayla, yoğurt, h. cevizi ve diğer malzemeleri eklerken çırpmaya devam edelim ve
yağlanmış fırın tepsisine dökerek 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.
Bu arada şerbetini hazırlayalım.
Fırından çıkan kekin üzerine ılık şerbeti gezdirelim ve Antep fıstığı ve portakal dilimleri ile süsleyerek servis edelim.