Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

HAŞHAŞLI HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI

HAŞHAŞLI HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI
 

TATLI


HAŞHAŞLI FISTIKLI MISIR UNU TATLISI

MALZEMELERİ

4 yumurta

1,5 çay bardağı tozşeker

1 çay bardağı haşhaş tohumu

1.5 su bardağı mısır unu

1 çay bardağı hindistan cevizi

1.5 su bardağı yoğurt

1 kabartma tozu

1 vanilya

1 yemek kaşığı tepeleme un

1.5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Üzeri için Antep fıstığı ve portakal dilimleri

HAZIRLANMASI

Yumurtalar ve şekeri karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.

Sırayla, yoğurt, h. cevizi ve diğer malzemeleri eklerken çırpmaya devam edelim ve

yağlanmış fırın tepsisine dökerek 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.

Bu arada şerbetini hazırlayalım.

Fırından çıkan kekin üzerine ılık şerbeti gezdirelim ve Antep fıstığı ve portakal dilimleri ile süsleyerek servis edelim.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..