Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Hassasiyet hastalıktır; çünkü hassas insanlarla hassasiyetleri yüzünden iletişim kuramıyoruz

Hassasiyet hastalıktır; çünkü hassas insanlarla hassasiyetleri yüzünden iletişim kuramıyoruz
 

Ama çoğu gerçekten hassas olmamız gereken konular. Sorun hangi konuda hassas oldukları değil hassasiyetlerinin hayatlarını etkilemesi. Düşünün, vatanı çok seven birinin bu aşırı vatan sevgisi beni rahatsız ediyor. E çünkü adam bayrak görse ağlıyor, istiklal marşı duysa ağlıyor. Memleket gazilerle, Seyit Onbaşı, Tahsin Yüzbaşılarla dolu olunca bayramlar salya sümük gözyaşı!

Bu kadar olsa yine iyi… Bu kişilerin karşısında dikkatli konuşacağız, sözlerimizi seçerek tartarak kullanacağız; aman alınır, kırılır, adamı üzmeyelim, bu değişiktir başkasına benzemez, sonra bizi tersler… Bu ne ya! Adama/kadına her neyse resmen esiriz! Ekmeğim aşım senden mi geliyor tövbe tövbe! Yapması gereken bir şeyi söyleyemezsin, alacağın varsa isteyemezsin, alt eteğinde namaz kılacaksın, efendim, affedersiniz, nolur kusura bakmayın… Hassasmış!

Hassasiyet iyi bir şey olabilir ama hassas insanlar sorun… Tamam, duyarlıdırlar, her olayın üzerine giderler ama onlarla anlaşmak da mesele. Abartırlar da abartırlar. Ellerinden dillerinden kurtulamazsın. Çoğu havyan severdir ya da bilmem ne severdir. İnsanların birbirini kestiği memlekette bir köpeği araba çiğnedi diye şehri ayağa kaldırırlar. Bari ellerinden bir şey gelse, mızmız edip dururlar. Hassasiyet yapmak isteyip de yapamamanın Türkçesidir. Kendileri özel, aileleri asildir; hiç kimseyi beğenmezler. Hassas olduğu konuda ona hiç laf söyleyemezsin.

Yani sonuçta iyi insanlardır ama tavır ve davranışları rahatsız edicidir. Köpeğine köpek desen seni mahkemeye verir. Hassasiyetlerinin törpülenmesi psikolojilerini bozmuştur. Şimdi bir konuda patlayacak diye onların yanında rahat edemezsiniz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..