Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '16

 
Kategori
Sağlık
 

Hastalığın şifası Hacamat

Hastalığın şifası Hacamat
 

Görsel alıntı


Birkaç yıl önce kan vermek istemiştim. Kanımı aldılar ölçtüler senden kan almıyoruz dediler, neden diye sordum, sizin mevcut kanınız ancak sizin bünyenize yeterlidir dediler.

Geçenlerde hastalığım nedeniyle biri bana hacamat yaptır tavsiyesinde bulundu. Bu konuyu henüz çağa yaşta da duymuştum.

Bunun da ehil insanlar tarafından yapılması gerekliydi. Ehil insanlara vardık onlarda sen zayıfsın hacamat olamazsın dediler.

Peygamber Efendimizin sünneti olduğu için, İslam ülkelerinde hacamat çok yaygındır

Hacamat Ensizyon  ( Yumuşak dokuların keskin bir aygıtla kurallara uygun kesilmesi) Vakum yolu ile kan alınmasıdır. Hafif yaralama. Vücudun herhangi bir yerinden kan alma.

Genellikle iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından yahut vücudun her hangi bir yerinden bardak veya boynuzla kan almadır. Bu tedavi şekli vücudun herhangi bir yerini hafifçe çizip üzerine boynuz, bardak veya şişe oturtarak kan alma.  

Çin’den Almanya’ya, Malezya’dan Kanada ve Avustralya’ya kadar bütün dünyada kullanılan alternatif bir tedavi yöntemidir.

Ne yazık ki ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından tanınmadığı için maalesef ehil olmayan kişiler tarafından sağlıksız ortamlarda yapılıyor.

Hacamat’la tedavi şekli:

Önce bardak vb. den oluşan kupa kan alınacak yere vurulur. Kupanın vurulduğu yer havasız kalır uyuşturulur. Aynı yeri neşterle et ile deri arasını 2 veya 3 milim çizilir.

Sonra kupayı neşterlenen yere tekrar vurulur. Kılcal damarlardan kan gelmeye başlar. Bu genellikle üç defa tekrarlanır. Tedavi 20-25 dakika sürer. Ortalama 300-350 gram kadar temiz olmayan kan çıkarılır.

Peygamberimiz; Damardan veya deriden kan aldırmak, tedavi olduğunuz hususların en faydalısıdır. Sefer ediniz şifa bulunuz, Oruç tutunuz, şifa bulunuz. Hacamat olunuz şifa bulunuz demişlerdir.

Hacamat sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade kan fazlalığının vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan bir tedavi usulüdür.

Hacamat ile alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu pıhtılaşmış derinin altındaki uyuşuk kandır.

Hacamat ile alınan pıhtılaşmış koyu kan alınınca vücuttaki kanın akış özelliği artar ve dolaşımı kolaylaşır.

Hacamat’ın hiçbir yan etkisi yoktur, tamamen doğaldır. Hiç bir acı vermez, iz bırakmaz ve aynı gün iyileşme görülür, vücutta rahatlama olur.

Londra Milli Hastanesinde ve Kopenhag Kraliyet hastanesinde hacamat’la ilgili Tıbbi araştırmalar yapılmış.

Araştırmalar neticesinde vücuttaki kirli kan alınınca koyu kanı bulunan hastaların beyinlerinden geçen kan akışının hızlandığı, hemoglobin seviyesinin düştüğü böylece kalbin beyne daha rahat pompalama yaptığı tespit edilmiştir.

Ayrıca araştırmalarda kan akışının artmasıyla insanın ataklığının da fark edilir derecede artığı görülmüştür. Hastalara karşı kan aldırmanın koruyucu bir rol oynayabileceği bu araştırmalarda ortayı çıkmıştır.

Hacamat ile tedavi olunan hastalıkların bazıları:

Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinüzit, tembellik, uyku fazlalığı, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı.

Prostat ve cinsel zayıflık, sırt ağrısı, bel ağrısı ( Lumbago ) diş ağrısı, yanlarda uyuşukluk, hormon bozukluğu, yumurtalık hatalıkları, buna benzer birçok kadın hastalığı.

Hacamat bu gibi hastalıklara duçar olanlar için yapılmaz.

Çok ihtiyar ve zayıf kişilerde, Kalp yetmezliği olanlarda, Bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişilerde, hamilelerde, aşırı kansız kişilerde AİDS HİV tansiyonu çok düşük olan kişilerde,

Küçük çocuklarda, çok hassas ve korkan kişilerde kanlı hacamat yapılmaması tavsiye olunur. Böyle olanlarda durumlarına göre kansız hacamat tatbik olunur.

Hacamat Avrupa’da son yıllarda alternatif tıp olarak uygulanmaya başlanmıştır.  

Kıymetli okurlarımız saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..