Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Hatay Çilvegözü'ndaki patlamada ölen 14 kişi ve yaralanan 27 kişi terör kurbanı mı?

Hatay Çilvegözü'ndaki patlamada ölen 14 kişi ve yaralanan 27 kişi terör kurbanı mı?
 

Hatay’ın Cilevegözü sınır kapısında patlayarak 14 kişinin ölümüne, 27 kişinin yaralanmasına neden olan bombanın pimini kim çekti?

Herkes bu soruya cevap ararken, halkı tatmin edecek bir açıklama gelmiyor.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, patlama ile ilgili ilginç açıklamalar yapıyor. Olay yerine bizzat gidip, görüntüler aldığını, halktan bilgiler topladığını anlatırken, patlayan bombaların Türkiye’den Suriye’ye gönderildiğini, sınır kapısındaki park yerinde patlatıldığını ima ediyor.

İktidar kanadı ise bu açıklamalara itibar etmeyip, üst düzey yetkilileri olay yerine göndereceğini söylüyor. (Bülent Arınç’ın Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamalar)

Yapılan açıklamalara bakıldığında; her kafadan bir ses çıktığını ve büyük bir bilgi kirliliği olduğunu görüyoruz.

Basını takip ettiğimizde; kimi basından, eylemi Suriye’nin gerçekleştirdiğini öğreniyoruz! Kimi basından ise patlamanın bir eylem olmadığını, Türkiye’de imal edilip, Suriye’ye gönderilen bombaların, sınır kapısında kazaen patladığını öğreniyoruz!

Halk olarak basında yazılanlardan hangisine inanacağız?

Günler öncesinden BBC’ye haber olan bir olayın aslında gerçek olduğu bu patlama ile ortaya çıkıyor!

BBC günler öncesinden yaptığı bir haberde, Türkiye’de imal edilen bombaların Suriyeli muhalifler tarafından Suriye’ye götürüldüğünü ve oradaki terör eylemlerinde kullandıklarını iddia etmişti. Ayrıca bu tür patlayıcıların sınırdan çok rahat geçtiğini de iddia etmişti.

Bazı basın kaynakları ölenlerden sadece üçünün Türk olduğunu anlatarak, neredeyse göbek atacak pozisyonlar alıyor, ölenlerin insan olduğunu unutuyorlar.

Görünen o ki;  bundan böyle bu tür olayları daha fazla yaşayacağız. Suriye sınırını sonuna kadar muhaliflere açan ve gelip gideni kontrol etmeyen iktidar, Suriye’den gelebilecek bu tür eylemler için de bir önlem almadığı görülüyor.

Muhaliflerle birlikte hareket edebilecek Suriye istihbaratına karşı ne gibi önlemlerin alındığı kamuoyuna hiç yansımadı. Böyle olunca da herkes elini kolunu sallayarak gelip gidiyor.

Özellikle bu sınır kapısının, yaralı Suriyeli muhaliflere ve mülteci girişlerine açık tutulması, her türlü eylemin yapılmasına müsaade eder nitelikte.

Ülkedeki terörü bitirmek için terör örgütüne ödün üstüne ödün verenler, aynı ödünü Suriye sınırındaki terör örgütü yandaşlarına da veriyorlar mı? Öyle ya, Suriyeli PKK (PYD)lıların Türkiye tarafından tanınacağı ve kurulacak Kürdistan’ın Akdeniz’e açılması için gerekli koridorun Türkiye tarafından sağlanacağı iddiası var. Bu iddiayla ilgili iktidar kanadından hiçbir yalanlama gelmedi.

Ülkenin 26. Genel Kurmay Başkanını terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlayanlar, son dönemdeki terör örgütünün taşeronu niteliğindeki siyasi parti yetkililerinin söylemlerini nasıl görmezden geliyorlar.

Terör örgütü mensupları ile kucaklaşanlarla ilgili söylenen sözler, hazırlanan fezlekeler ne oldu?

Ülkenin vatanseverlerini, yurtseverlerini terör örgütü üyesi diye içeride tutanlar, gerçek terör örgütü üyeleri ve onun yandaşlarının yaptıklarını nasıl görmezden geliyorlar?

Söylenecek söz çok, ancak ne yer, ne zaman müsait değil! Yani oynamayı bilmeyen gelin misali…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..