- Kategori
- Yemek - Mutfak
Havuçlu helva

HAVUÇLU HELVA
Havuçlu helva çok çeşitli yapılır. Ben havuçların içine rendelenmiş yarım bardak portakal kabuğu da katıyorum.
YAPILIŞI
1/2 KG havuç yıkanır rendenin ince tarafı ile rendelenir, içine yine ince rendelenmiş yarım bardak portakal kabuğu konularak bir tencerede 6 bardak sütle bir sate yakın pişirilir.bir kapta 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, vanilya, 1.5 bardak şeker, eritilmiş yarım çay bardağı tereyağı, 1 bardak sütle iyice ezilerek pişen havuçlara ilave edilir iyice karıştırılarak pişirilir ve karışım helva kıvmına gelince sunulcak borcam hafif ıslatılır helvaya çeşitli şekiller verilerek konulur. Üzerine hindistancevizi serpilir, iç badem veya cevizlerle süslenerek buz dolbında soğutulur. Afiyet olsun
NAHİDE ÇELEBİ