- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavada kıymalı gözleme
Tavada kıymalı Gözleme
Yarın Pazar;)
Pazar kahvaltıları bana çocukluk günlerimi ve ailece yapılan haftasonu kahvaltılarını hatırlatır.
Anne baba birlikte kahvaltı hazırlar, çocuklarıyla birlikte günü ve keyfi paylaşır hani!
Giresunda görev yaptığım yıllarda çok hoşuma giderdi! Her evde pazar günü pide yenmesi. Evde yenecekse, harç hazırlanır, fırında pide yaptırılırdı. Dışarıda kahvaltı yapılacaksa pideciye gidilirdi!
Sizi pideciye götüremiyorum! bir o kadar leziz olacak ve Pazar kahvaltısında çayın yanında ailece keyifle yenebilecek "Tavada Kıymalı Gözleme" tarifi veriyorum.
Kıymalı börek harcı isteğe göre hazırlanır ( ben soğan, yeşil biber, tuz, baharat, bir miktar zeytinyağ, maydonozla hazırlıyorum )
Yufkalar üçgen olarak kesilir (Mudo duymasın, gene hazır yufka ile yapıyoruz, yufkacılar sağolsun), geniş kenarına ince tabaka olarak hazırlanan harç yayılır, önce sağ ve sol yan kapatılır, geniş kenardan katlanarak kapatılır, uç kısım hafif su ile ıslatılarak yapıştırılır.Hazırlanan börekler ısıtılan Teflon tavada kısık ateşte iki yüzü eşit olarak kızartılır. Ocaktan alınan gözlemeler tereyağla yağlanarak servis tabağına alınır.
Afiyetle yenir;)
L.G.E