- Kategori
- Türk Mutfağı
Havuçlu kek tarifi

havuçlu kek
Havuçlu kek tarifi malzemeler:
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı (rendelenmiş) havuç
1 su bardağı (iri çekilmiş) ceviz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu kek tarifi hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin.
Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız yumurta, şeker ve yağı karışıma ekleyerek biraz daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaynak: Havuçlu kek tarifi