- Kategori
- Türk Mutfağı
Havuçlu pasta tarifi
Havuçlu pasta tarifi
Havuçlu pasta tarifi, böyle bir tarife hazır mısınız ? Cevabınız evet ise yapmanız gereken sitemizden bu tarifi incelemek. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Havuçlu pasta nasıl yapılır ; ilk olarak havuçlarımızı rendeleyerek başlayalım. Daha sonra rendelediğimiz bu havuçları bir tencereye koyup üzerine su ile şeker ekleyerek orta dereceli bir ateşte pişirelim . ( Suyunu çekmesi gerek bunu unutmuyoruz ) Daha sonra sıcak sıcak ateşin üstünden alıp içine margarin koyup eritiyoruz.
Ardından bisküvileri kırarak içlerine koyun üzerine ceviz ve vanilya ekleyerek çukur bir kaseye bastırıp, buzdolabına koyun en az 4 saat bekletin dolaptan alın ve servis tabağına çıkarın.
Son olarak kakaolu puding arzuya göre su veya sütlü yaparak, biraz soğutup tatlının üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.
Havuçlu pasta malzemeler :
1kg havuç
1 paket pötibör bisküvi
1 bardak şeker
1 bardak su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
50 gr margarin
Hindistan cevizi
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/havuclu-pasta-tarifleri/