- Kategori
- Türk Mutfağı
Patlıcan tatlısı
Kullanılacak Malzemeler:
- 500 gram patlıcan,
- 1 yemek kaşığı karanfil,
- 3 su bardağı su,
- 1 kilo toz şeker,
- 100 gram ceviz içi.
Hazırlama süresi:30 dakika
PATLICANLI TATLININ YAPILIŞI
- 3 su bardağı suyu derin bir tencerenin içerisine aktarın ve üzerine 1 kilo toz şekeri dökün.Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını açın ve şerbeti kaynamaya bırakın.
- Sizde bu sırada patlıcanlarınızı dörde bölün ve yıkadıktan sonra derin bir tencereye aktarın.üzerine bol su ilave ederek haşlanması için ocağın altını yakın.
- Pişen patlıcanlarınızı bir süzgeçten geçirerek bir tabağa alın.son olarak 1 yemek kaşığı karanfili 100 gram ceviz içi ile alıp bir tabağın içerinde karıştırın.pişen patlıcanların içini yarıp bu karışımı bir kaşık yardımı ile doldurun.
- Bu kez patlıcanları şerbetin içerisine alıp tekrar kaynamaya bırakın.
- Tatlınız tamamen yumuşayıp şerbeti çekince hazır olacaktır.
- Patlıcan tatlınızı soğutup servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun..