- Kategori
- Türk Mutfağı
- Okunma Sayısı
- 388
Domatesli bulgur pilavı

Alıntı.
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Orta boy domates
2 Adet acı sivri biber
1 Kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İki buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı tuz
Yarım bardak zeytin-yağını tencereye koyun içerisine iki adet sivri biberi yıkayıp kağıt peçeteyle sildikten sonra, 3 dakika kavurun hafifçe kızarttıktan sonra, yine yıkayıp kuruladığınız üç adet domatesi küp küp doğradıktan sonra biberlerin üzerine ilave edin. 3 dakika nevaleyi kavurduktan sonra tuzunu, karabiberini ve bir kaşık salçayı da ilave ederek kavurun. Son olarak da 2 bardak bulguru yıkamadan ilave edip yine 3 dakika kavurup harmanlayın. En son iki buçuk bardak kaynamış ama soğuk suyu ilave edin, ocağınızın ısısını en aza kısarak pişirin. Tahta kaşıkla pilavınızı karıştırın. 10 Dakika sonra domatesli bulgur pilavınızın altını kapatıp dinlendirin. Afiyet olsun.
Hanife MERT
bu blog'u önerdi.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Çok severim.:) Elinize sağlık Gülsen Hanım. İlave olarak kük küp doğradığım patates de ilave ederim. Yanında yeşil soğan, turşu veya ayranla tadına doyum olmaz. Sevgiler.
Hanife MERT 05.06.2014 23:49- Cevap :
- Merhaba Hanife hanımcım ;) Dün akşam kardeşim bana, ablacığım senin lezzetli pilavını bana öğretir misin? Dediğinde; beraberce mutfağa geçtik ona tarif ile ağzınıza layık bir pilav yaptırdım, ama ne pilav! Sizinde dediğiniz gibi; karışık turşu, salata, ayran kim hangisini tercih ederse hesabı yaptık ;) İki ara bir dere bu pilavı mutlaka bloğuma hemen yazmalıyım deyip yemekten sonra da yazmıştım. Püf noktalarım meşhurdur aslında ama vakit darlığım yüzünden yazamamıştım. Nazik ziyaretiniz beni mutlu etti, bu aralar hiç bir site, dergi ve bloglarıma yeterince özen gösteremiyorum, malum İstanbul'da ve tatildeyim de! İşte arada elim ayağım böyle durmuyor canım, selam ve sevgilerimle hayırlı cumalar dilerim.. 06.06.2014 11:25
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!