- Kategori
- Türk Mutfağı
Domatesli bulgur pilavı
Alıntı.
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Orta boy domates
2 Adet acı sivri biber
1 Kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İki buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı tuz
Yarım bardak zeytin-yağını tencereye koyun içerisine iki adet sivri biberi yıkayıp kağıt peçeteyle sildikten sonra, 3 dakika kavurun hafifçe kızarttıktan sonra, yine yıkayıp kuruladığınız üç adet domatesi küp küp doğradıktan sonra biberlerin üzerine ilave edin. 3 dakika nevaleyi kavurduktan sonra tuzunu, karabiberini ve bir kaşık salçayı da ilave ederek kavurun. Son olarak da 2 bardak bulguru yıkamadan ilave edip yine 3 dakika kavurup harmanlayın. En son iki buçuk bardak kaynamış ama soğuk suyu ilave edin, ocağınızın ısısını en aza kısarak pişirin. Tahta kaşıkla pilavınızı karıştırın. 10 Dakika sonra domatesli bulgur pilavınızın altını kapatıp dinlendirin. Afiyet olsun.