Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayallerinizi sınırlamayın ama dünyadan da kopmayın

Hayallerinizi sınırlamayın ama dünyadan da kopmayın
 

Zihnimiz sınırsızdır, hayallerinize sınır koymayın, engin bir deryasınız siz… Bunu bilin ve ona göre potansiyellerinizi açığa çıkarın. Ancak olması mümkün olmayan şeyleri de hayal edin, bu dünyadan kopuk bir şekilde, hayal âleminde yaşayın, demiyorum. Aman, buradaki tehlikeye dikkat edelim. Hedeflerimiz, hayallerimiz, düşüncelerimiz sınır tanımaz tabii ki ancak gerçek yaşamdan da kopmayalım.

Bu konuyla ilgili, bir okurumun eleştirisini paylaşmak isterim. Okur, hayal ve hedeflerimizin sınırsızlığına dayanarak hedef koymayı şöyle eleştiriyor:

”Mesela ben uçmak istiyorum; hedefim kanatlarımın olması ve uçmak... Sizin dediklerinizi yaparsam uçacak mıyım?”

Arkadaşlar, bizim tüm bu anlattıklarımız, mevcut olan yaşantımız içerisinde daha iyiye, mükemmele ulaşabilmek için yapabileceklerimiz, bize bahşedilen özellikleri kullanabilmemiz, bu özellikler ve potansiyellerden henüz farkında olmadıklarımızı ortaya çıkarıp, hayatımızı daha iyiye, daha güzele doğru yöneltmemizle ilgili pratik bilgiler ve motivasyon mesajlarından oluşmaktadır. Biz yapabileceklerimize bakalım… İnsanız tabii ki… Bir kuş olamayız… Ancak planöre, paraşüte, uçan balona, uçağa, helikoptere ya da bir uzay aracına binebilir ve yine uçabilir, dünyayı kuşbakışı ya da astronot bakışı olarak izleyebiliriz. Uçmak istiyorsak yine uçabiliriz tabii ki... iiri Reis’in dünya haritasını uçaksız, uzay araçsız nasıl çizdiğini zannediyoruz? Ya Hezarfen Ahmet Çelebi? Kanat takıp uçmadı mı?

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..