Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayat sadece şimdide

Hayat sadece şimdide
 

Güneşin batışını seyrederkenki halinizi hiç gözlemlediniz mi ? Nedense bir dinginlik hali sarar her yanı. Sanki o anda tüm dertlerimiz bitmiş, geçmiş ve gelecek kaygısı üzerimizden silinmiştir. O An kim ve ne olduğumuzla bile ilgilenelmiyoruzdur zaman durmuştur.

İşte tam bu anımızı dondurup cebimizde saklayabilsek, ve arada bir çıkartıp o hali yeniden deneyimleyebilsek nasıl olurdu ?

Güneş batarken ne gibi bir mucize olmaktadır ? Etrafında yaydığı ışıklar, bir an için susan tüm sesler, içe dolan bir huzur... ?

Bu olaylar her durumda oluyor da biz sadece o AN da bu farkın farkına varıyoruz. Orada farkında olmadan ŞİMDİ'yi yaşıyoruz. Geçmiş ve gelecek kaygısı taşımıyoruz, düşüncelerimizi durduyoruz. İşte O an huzur doluyor her yer yoksa güneşin batışı değil asıl mevzu.

Bizler sürekli gelecek kaygısı ile hep bir sonraki an'ı düşünüyoruz. Gelecekte bir mezun olsam, bir işe girsem, beklediğim yerden para bi gelse, şunu şunu yapacağım. O gelecek geldiğinde bunu anlamak için yine ŞİMDİ de olmamız lazım. Bizler gelecek kaygılarımızı bir yere bırakıpta şuanda olmakta olan şeyin farkına varabilirsek işte o zaman her zaman o güneşin batışı anında yaşadıklarımızı her zaman yaşayabiliriz.

insan kendiyle başbaşa kaldığında bir boşluk hissedip tam şimdiye odaklanacağı sırada beynini sürekli birşeylerle meşgul etmek ister hep bir düşünce hali ama asla dinginleşmez.. İşte tam insan kendi ile başbaşa kaldığında Başta televizyonlar olmak üzere bizi ŞİMDİ'den uzaklaştıran hayat metaryelleri farkında olmadan bizi esir alır.

Sigara içme anında bile insan beyninde geçmişin görüntüleri yada geleceğin hayelleri dolar taşar. Belkide insan sigarayı sırf beynini uyuşturup "ŞİMDİ" ye odaklanmamak için içiyordur.

Şimdi şuanda çevrenizi gözetleyin, Mouse u tutan ellerinizin hareketine, oturuz şeklinize, etrafınızdaki sese ve teninizdeki hisse odaklanın. Bir an için geçmişi ve geleceği düşünmeyin. Şuan dan başka hiç bir zaman yok muş gibi görüp bu anın verilmiş en güzel hediye olduğunu hayal edin.

Hayal edin çünkü öyle Şimdi'den başka bir zaman yok.

 
Toplam blog
: 6
: 1230
Kayıt tarihi
: 25.09.06
 
 

1980 doğumlu. Hayatını bilgisayar yazılımından kazanıyor. Fotoğraf çekmeyi seviyor. Aynı zamanda bir..