Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '08

 
Kategori
Deneme
 

Hayat serüveni 2

Hayat serüveni 2
 

Sarıyar Barajı


<ı>Anılardan öyküler

Ankara’da şehir içi yol inşaat işleri kış aylarında tatile girer. Kenan’ın çalışmakta olduğu firma da Ankara’da şehir içi yol inşaatları yaptığı için yeni bir iş bulması gerekmekteydi.

Bu nedenle, o sıralarda yeni başlamış bulunan Türkiye’nin ilk barajı Sarıyar baraj inşaatına başvurdu. Başvurusuna kısa sürede cevap geldi. İşe kabul edildigi bildiriliyor, maaşının brüt 750 lira olduğu, ikameti için müstakil bir yer verileceği belirtiliyor ve ne zaman işe başlayabileceği soruluyordu.

Kenan’ın halen çalışmakta olduğu bir işi vardı. Her ne kadar yeni işinde daha yüksek ücret alacaksa da; o işi yarım bırakmak istemiyordu. Ayrıca Kenan’ın yanlış bir duyumu vardı.

Maaşlı bir işe, aybaşını geçirdikten sonra başlarsan; o ayki maaşın duyuna kalır ve almakta bir hayli zorlukla karşılaşırsın.

Maaşları peşin ödendiği için devlet memurlarına uygulanan bu durumun şirketlerde de ayni olduğunu zanneden Kenan; böyle bir zorlukla karşılaşmak istemediği için: bir Alman ortaklığı olan şirkete 29 Aralıkta başlayabileceğini bildirdi ve de 28 Aralık öğlenden sonra girişini yaptırarak 29 Aralık günü iş başı yaptı.

Akşama doğru Kenan’ı muhasebeden çağırdılar ve eline bir zarf verdiler.

Kenan zarfı açtı ve içinden üç günlük bir bordro ile bu günlere ait ücreti çıktı. Ertesi gün yılbaşı tatiline girileceği için Kenan’ın üç günlük ücreti kendisine ödenmişti.

Kenan bu işe şaşmakla beraber keşke daha önce başlasaymışım diyerek hayıflanmaktan da geri kalmadı 5 Tem. 2008

DEVAM EDECEK

 
Toplam blog
: 104
: 722
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

6 Mayıs 1927 Simav doğumlu, İstanbul Yıldız Teknik Okulu’nun ( Bu günkü Yıldız Üniversitesi) son sın..