Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Hayatı arıyorum

Hayatı arıyorum
 

Zırhını giyip çıkacaksın yola, hayat uzun ve öfkeli, kendini kollayacaksın, sıkıntılara, zırhınla karşı koyacaksın. Hayat acımasız, yaşam savaşı, kaygan bir zemin dengeli olacaksın, yıkılmayacaksın, ama hep dik duracaksın, düştünmü, kalkışın zor, emeklemekse hiç onurlu değil.

"Ne kadar çok okursam o kadar mutsuz olacağımı biliyorum. "güzel, anlamlı bir o kadarda acı bir söz, sözü söyleyen düşünür, ne kadar haklı çevrenizi sorgulayarak anlayabilirsiniz, ne kadar çok şey okursanız hayatla ilgili o kadar çok şeyin farkına varıyorsunuz, ve hayat gittikçe zorlaşıyor, yabancılaşıyor.

Okurken bir çok şeyi fark ediyorsunuz, bu tıpkı çılgınca akan bir nehrin dingin bir koyunda, hayatı sorgulamak gibi, etrafınıza gören gözlerle bakıyor, nesneleri ve olayları özümseyebiliyorsunuz, hayatı ne kadar özümsersenizde, bir o kadar, uzaklaşıyorsunuz.

Zamanla herşey uzaklaşıyor, yalnızlık hissediyorsunuz, yaşamla ilgili her şey daha zor geliyor, yük agırlaştıkça, kambur çoğalıyor, zamanla yarışta, nefesiniz kesiliyor ve geride kalıyorsunuz.

İşte o zaman o zırha ihtiyaç duyuyorsunuz, sizi koruyacak, sarıp sarmalıyacak, o zırha, sizi daha güçlü hissetirecek, o zırha. Bu zırh ikinci bir kişilik değil, ikiyüzlülük hiç değil, bu hayatın ciddiyetini sadece biraz yumuşatan bir zırh, hayattaki kısa soluklarnmalarınızda nefes alabilmenize yarayan bir zırh, hayata tekrar tutunmanıza yarayan bir zırh, bir çocuk gülüşü, bir kelebeğin kanadı, bir martı sesi, hayat ayrıntıda gizlidir, ayrıntıları yakalamak, hayatı yakalamaktır.

O zırhı gerektiğinde giyebilmek hayattan uzaklaşabilmek, uzaktan izleyebilmek, hayatı daha iyi anlayabilmektir.

 
Toplam blog
: 7
: 1276
Kayıt tarihi
: 26.08.06
 
 

İstanbul doğumluyum, ilk ve orta okulu Adanada okudum, liseyi yine İstanbulda tamamladım, daha sonra..