Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayatı ıskalamak

Hayatı ıskalamak
 

Hayatı dolu dolu daha cazip ve hakkını vererek yaşamak varken, daha karmaşık ve yaşanılmaz hale getiren de insanın ta kendisidir. Basit ve kolaylıklar varken benim kurallarım, kaidelerim, prensiplerim diye kendini kısıtlayan, insanların aşamayacağı duvarlar örende kendisidir. Sonrası mı hayatta var olan güzellerin farkına varmadan yaşayan durağan, sabit insanlar.......

Baktım da çevremde bu insanların sayıları küçümsenmeycek kadar çok. Bizlere daha kişiliklerimiz oluşmadan ailede, çevrede ve okulda verilmeye başlanıyor bu kurallar silsilesi ve hayatımız boyunca katlaranak çoğalıyor. Hayal gücümüz kısıtlanıyor, adımlarımızı daha temkinli atma uğruna hayatta bazı zevklerden mağrum kalıyor ve de çoğu zaman HAYATI ISKALIYORUZ.

Daha çok insanlar hayatı ilk aşklarda ıskalıyorlar. Çünkü insanın ilk aşık olduğu kişi yanıbaşında sürekli gördüğü bir kişi kişi oluyor: öğrenci için çoğu zaman, komşu kızı ve oğlu, etkilendiği öğretmeni veya eve sürekli giren çok yakın bir aile dostunun çocuğu oluyur. Ama bu insanlara aşık olamazsın, işte hayatımızı kısıtlayan kurallar her alanda kendini böyle gösteriyor. Bizler ise çoğu zaman kabullenerek hayatı o kural ve kaideler ile yaşamaya çalışıyoruz.

Aslında bir gün geçmi kaldım diye düşünürken daha net görüyorsun bazı şeyleri. Artık büyümüşsündür, ilk aşkın geride kalmıştır, değişmesi gereken kuralları da görürsün, seni kendi ördüğün duvarın diğer tarafına atan kurallar için savaşmak için tüm cephen toplanmıştır.Duvarı da kırmak için gücünü toplarsın, ilk adımlarını atmak istersin............ Ama o ne! duvarlar çok serttir, canın yanar, ağlarsın tamam da sen de bir kere karar vermişsindir, kıracağım ben bu duvarı........ yaşamam için bu şarttır artık..

Bu duvarları farkederek ilk adımları attık, Sevgimiz ve irademiz ile kıramayacağımız duvarların kalmayacağını düşünüyorum artık.

Gelin hayatı ıskalamamak için hep beraber kıralım bu duvarları............

 
Toplam blog
: 4
: 908
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

Karadeniz'in güzel bir köyünde dünyaya gözlerini açıp çok küçük yaşta İstanbul'a taşınmış gurbetci b..