Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Hayırlı bir bayram yazısı

Bayrama ve dolayısıyla Referanduma çok az vakit kaldı. 12 Eylül günü memleketin geleceğinin ne olacağına karar verilmiş olacak. Ama durumun ciddiyetinin pek çok kişi farkında değil. Referandumu bir iddia haline getirdiler. Evet diyenler, Hayır diyenlere karşı. Oysa anayasa değişikliğine topyekün "Evet" ya da "Hayır" denilemez. Onayladığınız maddeler vardır, onaylamadığınız maddeler vardır. Üzerinde düşünülüp incelenmesi gereken maddeler vardır. Yüzdeyüz katılmak ya da katılmamak söz konusu olabilir mi? Tabii ki hayır. Oysa Evetçiler, Hayırcılar adı altında kimliksizleştirilerek anayasa değişikliği oylamamız bekleniyor.

Peki o zaman neden bu kadar keskin bir şekilde HAYIR diyeceğim 12 Eylül'de. Çünkü bu hükümetin amacı ne anayasa değişikliği ne de daha demokratik bir ülke. Bu hükümetin ezeli ve ebedi amacı hiç bir zaman değişmedi, değişmeyecek. Onlar her adımı, "sevdaları" olduğunu söyledikleri millet için değil; milleti maddi ve manevi yönden sömürerek amaçlarına giden yolda keselerini doldurarak ilerlemek için atıyorlar. Kazanmak için her yolu mübah görüyorlar, kah Nazım'dan dizeler okuyorlar, kah gözyaşları içinde ömrünün baharında idam edilmiş gençlerin ailelerine yazdıkları mektupları okuyorlar. Hani nerden geldiklerini, söylemlerini ve icraatlarını bilmesek; içlerinde yanan demokrasi ateşi gözlerimizi yaşartacak.

Olasılık diye ortaya attığımız herşey başımıza geliyor. Bundan 10 sene önce "yok canım olmaz öyle şey" dediklerimizi bugün yaşıyoruz. Her hükümet döneminde kendi zenginlerini yaratmıştır, yolsuzluklar olmuştur ama hiç bir dönemde ülkeyi yönetenlerin aileleri bu kadar aleni memleketi soymamışlardır. Halk nasıl bir gaflet uykusundadır. Herkes her şeyi bilmesine rağmen "ne olacak canım! Bir tek bunlar mı yapıyor, herkes yapıyor" kabullenmişliğinde her yapılan kanunsuzluğu sineye çekmektedirler. Sonunu göremediğimiz bir tüneldeyiz. İşte bu yüzden HAYIR. Referandumda çıkacak HAYIR belki de tünelin ucunda bir ışık olacak bizlere.

Halk olarak uyanalım artık bu gaflet uykusundan. Şu anda bu kadar paralar harcanarak yapılacak bir referandumdan çok daha büyük sorunları var bu ülkenin. Teğet geçtiği iddia edilen krizin etkileri gizliden gizliye virüs gibi yayılmakta. Hergün küçük işyerlerinden biri kapanıyor. Küçük esnaf can çekişiyor. Üniversite mezunu binlerce genç işsiz, iş bulabilenler de ev kirası ve faturalara yetecek kadar paraya çalıştırılmak istenmekte. Ülkemde insanlar ekmek derdine düşmüşken neylesin referandumu. "Banane" diyor sokaktaki insan, "Evet çıksa nolur, Hayır çıksa nolur? Karnım doyacak mı sanki?" Halkının evine nasıl ekmek götüreceğini düşüneceği yerde, düşmüş anayasa değişikliğinin peşine. Yarın Ramazan Bayramı, bugün Eminönü'ne bir gitsin baksın başbakan, hani halktan ya kendisi (ama halktan korkusuna geçeceği yolları boşalttırır orası ayrı). İnsanlar bayram alışverişini nasıl ucuza getiririm diye birbirini ezercesine dolaşıyorlar bugün Eminönü'nde. Çocuklarına sergiden de olsa bayramlık almanın derdinde insanlar. Ne yapsınlar senin referandumunu da, anayasa değişikliğini de. Her sorunu çözdünüz sadece "şu yargıyı da elimize geçirsek de memleketi daha rahat yesek" derdiniz mi kaldı...Şu mübarek bayram öncesi milletinize "hayırlı bayramlar" dilemeye bile korkuyor dilleriniz.

"Yarın ola hayır ola" demiş atalarımız. Biz de yarının "hayırlı" olacağına inancımızı bu bayramda da kaybetmedik.

Memleketime hayırlı bayramlar diler, referandumun hayırlara vesile olması için dua ederiz.

 
Toplam blog
: 17
: 4410
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

Yazmayı seviyorum, fikirlerimi paylaşmayı da seviyorum. Dolayısıyla işte burdayım. ..